Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽANA PREDSJEDNIŠTVA

Stranke se dogovorile: HNS će podržati SDP-ovca Kišića u kandidaturi za gradonačelnika Varaždina

Alen Kišić
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
08.02.2017.
u 23:45

Da su spremni na proširenje koalicije potvrdili su u svom priopćenju i u HNS-u.

Na lokalne izbore u Varaždinu HNS i SDP će izaći sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika, SDP-ovcem Alenom Kišićem, te sa zajedničkom listom za Gradsko vijeće.

Odluke o tome donijela su na sjednicama održanim u srijedu predsjedništva varaždinskih organizacija dviju stranaka.

Alen Kišić je aktualni zamjenik župana Varaždinske županije i predsjednik varaždinske organizacije SDP-a. Mjesta dvoje kandidata za zamjenika gradonačelnika, prema dogovoru dviju stranaka, pripast će HNS-u.

"Na današnjoj sjednici Predsjedništva HNS-a Podružnice Varaždin raspravljalo se, među ostalim, i o zajedničkom izlasku sa SDP-om na sljedeće lokalne izbore. Pritom je donesena odluka kako će HNS podržati Alena Kišića, SDP-ovog kandidata za varaždinskog gradonačelnika," stoji u priopćenju koje je večeras stiglo iz gradske podružnice HNS-a nakon održane sjednice Predsjedništva.

Istu takvu odluka u priopćenju navode i u gradskoj organizaciji SDP-a. Zajednički kandidat je Kišić, a dogovoren je i broj kandidata iz obiju stranaka na listi za Gradsko vijeće.

"Na listi za Gradsko vijeće biti će 15 kandidata koja će delegirati SDP, a 10 HNS. Članovi Gradskog odbora SDP–a složni su u stavu da bi bilo produktivno da se koalicija 'proširi' i s drugim strankama s kojima imamo programske poveznice, u prvom redu HSU-om, HSS–om i laburistima, kako bi oformili stabilnu vlast u gradu, te će se krenuti u razgovore i s tim strankama," stoji u priopćenju SDP-a.

Da su spremni na proširenje koalicije potvrdili su u svom priopćenju i u HNS-u.

Imena zamjenika i osoba na listi za Gradsko vijeće bit će poznata u roku od mjesec dana.

>> Davor Bernardić ipak ne ide u utrku za prvog čovjeka metropole?

Komentara 5

DU
Deleted user
07:40 09.02.2017.

Ne da se hvalim, ali briga me za to kao za lanjski snijeg.

PO
portugisac
08:41 09.02.2017.

Alenov deda gostioničar privatnik, tata mu je bio gostioničar privatnik sada mu je brat gostioničar privatnik a on komunist. Koje logike.

Avatar nekakav
nekakav
07:00 09.02.2017.

ovo je malo teži potres.... zar je moguće da će hns pustiti sdp-u varaždin? ajd, znamo da ni hns ni sdp ne mogu pobijediti, ali je činjenica da je sdp slabiji u varaždinu, i da su umislili da su radidi rezultata parlamentarnih oni jači, al... lokalni su lokalni izbori, i tu je situacija totalno drugačija. imat će zajedno manje ruku u vijeću nego do sada, s time da će sad hns biti manjinski, što znači da će ga ovi jahati kolko žele, ako osvoje vlast, naravno, što je ipak malo teže očekivati. jer u pozadini čeka jedna osoba, koje se svi boje, tj. njegovog ugleda, kojeg su pokušali u tih 6-7 godina srozati. da, to je čehok, koji se samo smješka u onu svoju bradu. a sdp više nema tolki utjecaj na sudove i policiju, da ga ko zeca vadi iz šešira pred svake izbore. i tu je hdz, koji i ne stoji tako loše, tu su i reformisti, koji uzimaju dosta glasova. znači, u vž budu promjene.... možda tu, kako čačić reče jednom, žabokrečinu, netko malo uzmuti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije