Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Stožer: Tražimo ostavke Ostojića i svih u lancu zapovijedanja

antun čulina
Foto: Branimir Bradarić
12.11.2013.
u 20:14

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara danas je održao izvanrednu konferenciju za novinare

Darko Pajčić (41), koji je danas ozlijeđen ispred zgrade policijske postaje u Vukovaru, izvan je životne opasnosti. Pajčić je s još jednom osobom došao pred PP i prikladnim predmetom razbio postavljenu ploču. Pritom je došlo do sukoba s policijom pri čemu je zaradio teške tjelesne ozljede i zatim hitno prebačen u KBC Osijek.

– Danas u poslijepodnevnim satima u Kliniku za neurokirurgiju KBC Osijek primljena je muška osoba iz Vukovara s prijelomom zatiljne kosti, nagnječenjem mozga, krvnim ugruškom ispod tvrde moždane ovojnice. Bolesnik je stabilan, pri punoj svijesti i za sada nije životno ugrožen, navodi se u priopćenju KBC Osijek u kojem se ne navodi ime ozlijeđene osobe.

Poslije današnjeg incidenta u Vukovaru, koji je najteži otkako se pojavio problem uvođenja dvojezičnosti, dvojezične ploče ponovno se čuvaju. Kod svake ploče, koja je i dalje na fasadi, dva su policajca koji ih čuvaju.

"Želite kaos, ali ga nećete dobiti"

– Pozivamo ministra Ostojića, ravnatelja policije, načelnika PU i PP i sve u lancu zapovijedanja da podnesu ostavke jer kako se može dozvoliti da zbog jedne dvopismene ploče padne hrvatska krv. Ovdje je riječ o prekomjernoj uporabi sile i prekoračenju ovlasti te ćemo podnijeti tužbu protiv policije, rekao je član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara na večerašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare Franjo Šoljić. Predsjednik Stožera Tomislav Josić rekao je okupljenim novinarima da je Pajčić zadobio frakturu lubanje, izljev krvi u mozak i da je u životnoj opasnosti. Premijeru Milanoviću i ministru Ostojiću poručio je da na duši imaju maloljetnog branitelja da su direktni krivci njih dvojica.

– Ne prihvaćamo ovu objavu rata. Želite kaos, ali ga nećete dobiti. Nećete nas dokrajčiti i svoja zlodjela podvaliti bilo kome, a najmanje nama, istakao je Josić pozivajući građane da 18. studenoga u Vukovaru pokažu razliku od vukovarske i nevukovarske Hrvatske. Pred novinarima se pojavio i Antun Čulina koji je u vrijeme incidenta prolazio ispred PP i tada vidio čovjeka da leži na tlu.

"Zovi hitnu"

– Vidio sam da ispred vrata policije na tlu leži čovjek. Pomislio sam da je mrtav. Odmah sam izišao iz automobila. Tada se pojavljuje jedan policajac koji me je samo gledao. Rekao sam mu: "Zovi hitnu", pri čemu je on samo nešto mrmljao i počeo se povlačiti. Rekao sam mu tada: "Idiote, najvjerojatnije si ga ti i udario". I dalje se povlačio, ali i uhvatio za futrolu pištolja. Pojavljuje se u međuvremenu još nekoliko policajaca koji mi prilaze, zavrću ruku i privode me, rekao je Čulina prisjećajući se današnjih događaja.

Poslije svega na ispitivanju je proveo 2 do 3 sata. Kaže kako je prva optužba bila napad na službenu osobu kao i da je potom zatražio da vidi koju je to osobu napao. Ubrzo je pušten iz postaje i uputio se kući. Neslužbeno doznajemo da je vukovarski policajac, koji se dovodi u vezu s ovim događajem i sumnjiči da je nanio ozljede Pajčiću, suspendiran do daljnjega.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije