Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova Akcija

Stožer traži 9 registara, pa i političara koji nisu branili RH!

Tomislav Josić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
27.12.2013.
u 22:00

Žele registar svih koji su sudjelovali u privatizaciji, svih u vodstvu tajnih službi, imovine Komunističke partije, a kasnije SDP-a...

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara na čelu s Tomislavom Josićem krenuo je u novu akciju.

Prema najavama, Stožer će idućih dana na adrese svih političara, stranaka i drugih relevantnih političkih čimbenika poslati dopis s pitanjem “jeste li za to da nadležne državne institucije, DORH i nadležna ministarstva u roku od devet mjeseci napišu i javno objave registre”. Najavljuju i da će početkom siječanjskog zasjedanja Sabora aktivisti Stožera doći pred vrata Sabora s ciljem da prikupe 51 potpis potreban za pokretanje ove saborske procedure.

U Stožeru žele da se napravi registar svih koji su sudjelovali u pretvorbi i privatizaciji, u kojem svojstvu i u kojem iznosu, svih pripadnika agresorske vojske, državljana RH tijekom Domovinskog rata, kao i svih protiv kojih u DORH-u postoje dokazni materijali ili svjedočanstva koja ih terete za zločine počinjene u Domovinskom ratu. Žele i izradu registra svih političara i državnih dužnosnika od 1991. do 2013. koji su mogli, a nisu branili Hrvatsku u Domovinskom ratu te svih koji se nisu odazvali mobilizaciji.

Među traženim je registrima i onaj u kojem žele objavu imena svih sudaca u RH koji su sudjelovali u političkim procesima u bivšoj SFRJ, imena svih u voditeljskim strukturama tajnih službi bivše SFRJ te imena onih koji su vršili likvidacije te imena svih kojima je omogućena zamjena portfelja dionica za dionice u portfelju HZMO-a. Traži se i objava registra imovinskog stanja bivše Komunističke partije RH, a kasnije SDP-a, od 1988., 1989., 1990. i 1991. te novčano-imovinske transakcije iz tog razdoblja.

>> Stožerova 'božićna čestitka': Objavite devet novih registara!

Komentara 42

LI
list68
08:14 28.12.2013.

Upotpunosti podržavam inicijative stožera. Smradovima treba na sve moguće načine otežati život.

GA
gardist
08:59 28.12.2013.

Vidim ovdje nekima smetaju branitelji, ali očito ne i partizani. Moramo postati zemlja čistih računa, dosta je obmana i laži, narod ima pravo znati tko je pravi, a tko lažni branitelj. Isto tako ima pravo znati tko je opljačkao ovu zemlju dok smo mi bili po rovovima, tko je progonio hrvate, tko ih danas progoni kao i sve ostalo. Stožer je na dobrom putu samo da ne dopuste da im se približi politika. Bilo bi dobro da se organiziraju kao politička stranka, ali da postave kriterije tko može biti član te stranke. Na ovim momcima, nekada jedna od većih vojnih sila Europe je zube lomila i zato ih nemojte podcjenjivati

DU
Deleted user
12:42 28.12.2013.

Potrebn je i registar svih bivših novinara komunističkog zločinačkog sustava koji su po diktatu partije djelovali, javno osuđivali (bez suda ili sudskog procesa) a koji su i danas aktivni. A znamo da ih i nije baš malo. Neka javnost i to sazna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije