Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKA OKOVANA LEDOM

Stožer Civilne zaštite spreman radi pojave leda na Dunavu: Građanima poručuju da ne prilaze rijeci i da ne hodaju po ledu

dunav, led
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/7
17.01.2017.
u 17:39

Sve probleme uzrokovanim pojavom leda građani mogu prijaviti na žurni telefonski broj 112.

Povodom pojave velike količine debeloga leda na Dunavu i drugima rijekama na području županije danas je u Vukovaru održana izvanredna sjednica Stožera Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije. Temeljem Rješenja Hrvatskih voda proglašene su redovite mjere obrane od leda na rijeci Dunav, a uspostavljen je i uži stručni tim Stožera koji je stavljen u stanje pripravnosti. Angažirani su i mađarski ledolomci koji će razbijati led na Dunavu.

Organizirano je dnevno praćenje i izvješćivanje, a sjednice Stožera će se održavati svakodnevno dok god bude bilo potrebe za time. Prema preporuci Hrvatskih voda operativne službe za sada nisu stavljene u stanje pripravnosti. U isto vrijeme stanovništvu se preporuča da izbjegavaju prilaziti rijeci Dunav, a posebice izlazak na zaleđene površine rijeka. Ukazuju i kako je s pojavom leda na rijekama na više mjesta uočena pojava izlaska mladih i djece na zaleđene površine.

Iz Stožera ističu koliko takve aktivnosti mogu biti opasne kao i da je tada znatno otežan prilaz spasilačkih timova ugroženim građanima. Sve probleme uzrokovanim pojavom leda građani mogu prijaviti na žurni telefonski broj 112.

>> Mađarski ledolomci mukotrpno se probijaju Dunavom, jedan zaglavio u ledu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije