Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.10.2014. u 12:00

Predsjednik je podržao stranku na čelu s osuđenikom da bi odmah potom propitivao građane jesu li za uklanjanje pravomoćno osuđenih s dužnosti

Što je predsjednik dr. Ivo Josipović htio reći kad je na "etičku osudu za veleizdaju" uzvratio – "jednom riječju luđaci" pa dometnuo "bolesnici", objasnit će na sudu. Ali javnosti je dužan objašnjenje što je htio reći kad je na ponudu liječničkog pregleda kod dr. Milana Kujundžića, zabrinutog za njegovo psihičko stanje zbog nagle promjene političkog stava, uzvratio kako će se rado odazvati pregledu, samo se nada da neće morati ponijeti plavu kuvertu. Je li predsjednik kao dokazano prosječni pacijent aludirao na drevni hrvatski običaj!? To se kosi s njegovom odanošću nultoj toleranciji korupcije.

Ili samo insinuira da zna o dr. Kujundžiću što javnost ne zna? Uvjereni smo da bi se u tom slučaju obratio DORH-u, a ne bi protukandidata izlagao linču od kojeg je štitio, kad to nitko nije činio, čak i Ivu Sanadera, a kako onda, još u veljači, ne bi i Marinu Lovrić Merzel s kojom je kao zastupnik istjerivao pravdu i vodio boj u Sisačko-moslavačkoj županiji. Možda se neukusno šalio? Korupciju, osobito u zdravstvu, dokazale su i akcije USKOK-a, tako je raširena da se skrupulozni predsjednik s time ne bi trebao šaliti. A ako je na Kujundžićevu uvredu uzvratio uvredljivom etiketom o liječnicima, uvrijedio je još mnoge.

Ali i Kujundžić bi trebao odgovoriti što je htio reći kad je ponudio besplatan pregled. Je li bio ozbiljan, nudi li to i inače ili samo predsjedniku i zašto to nudi kao liječnik, a ne kao gastroenterolog!? Ili se i on neukusno "šalio" na račun liječnika.

A u sjeni prljavih "šala" na koje se zalud troši intelektualna energija predsjedničkih kandidata odvija se životna drama majke petero djece kojoj država tvrdokorno ne da ni da doplati lijek za koji je uvjerena da njezin teškom bolešću shrvani organizam lakše podnosi. Što tu energiju nisu usmjerili na apel kojim bi od Vlade tražili da hitno, barem kao u slučaju "lex Perković", donese uredbu kojom bi omogućili pacijentima dokup željenog lijeka umjesto HZZO-ova.

Ovako, neuvjerljivo je da bi prljava kampanja tako "bolesnu" Tuđmanovu Republiku mogla iz aktualnog stanja "Nove pravednosti" odvesti u "Drugu Republiku". Iako je predsjednik u subotu iznio upečatljivu, većim dijelom objektivnu pravno-političku dijagnozu sadašnjosti i preporučio kvalitetnu terapiju za budućnost. Toga je čak i Kujundžić svjestan zamjerajući mu samo što se toga sjetio u 5 do 12. Prošlost, četiri godine "nove pravednosti" – obilježene premještajem Marine Lovrić Merzel iz zatvorskih u saborske klupe, Željkom Sabom, zbrinjavanjem osumnjičene šefice Porezne uprave pa i napredovanjem najgoreg ministra i umišljenog političkog "doktora" za korupciju unatoč tomu što je i sam morao odstupiti zbog sebeljublja na javnoj funkciji... – ne može se izbrisati. Stoga Josipovićevo uzdizanje političke čistoće na ustavnu razinu s odmakom, nakon prešućivanja političkog nemorala, baš i ne zvuči uvjerljivo.

Osobito ne kad predsjednik podrži novoosnovanu stranku kojoj je na čelu osuđenik, samo nekoliko dana prije nego je građane pitao jesu li za uklanjanje pravomoćno osuđenih s dužnosti. Što je jedno od deset pitanja iz istraživanja "vrhunske agencije", kako je hvali predsjednik, nadajmo se ne samo zbog toga što su pitanja – neka uopćena, neka pravnička pa i kapciozna – pogođena baš kako odgovara naručitelju da stvori sliku kako je pogodio želje građana, notorne i bez istraživanja. I to je legitimno u kampanji, ali to onda ne plaćaju porezni obveznici.

>>Josipović: Mogu kod Kujundžića na pregled, nadam se da neću morati donijeti kuvertu

>>Bago i na Milanu Kujundžiću pokazao da je velika zvijezda

>>Kujundžić: Predsjednik mora biti državnik, a ne eksponent domaćih i stranih grupacija

>>Kujundžić: Zabrinut sam za Josipovića, nudim mu besplatan pregled pred kamerama

Komentara 4

DU
Deleted user
12:45 21.10.2014.

Nakon što ga ovaj narod promatra 5 godina svima je dijagnoza jasna. Spominjanje koverti je u sklopu toga.

MO
modovisisajteMaraschino
13:03 21.10.2014.

nagradno pitanje za još jedan mandat: koliko hrvatsko zdravstvo mora odbiti operacija djeci da iz Njemačke besplatno dođe kirurg plastičar da bi kandidat bio lijep za izbore...

Avatar Robinzon
Robinzon
14:39 21.10.2014.

Stvarno je predsjednik Josipović uvrijedio sve liječnike izjavom da se nada kako Kujundžiću neće trebati na ponuđeni pregled ponijeti i kuvertu.Pa svi mi znamo da liječnici, pogotovo specijalisti, nikada nisu primali mito.Ni pravnici, ni gradski službenici ni svi ostali koje smo iz nužde trebali.I trebao bi Josipović za to odgovarati.Kada političari ne odgovaraju za laži, pa neka onda odgovaraju zbog istine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije