Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu primili 9 plaća

Što su saborski zastupnici učinili kako bi pomogli radnicima Konstruktora?

konstruktor
Foto: Tino Juric/PIXSELL
11.07.2014.
u 20:22

Mi političari izgleda dopuštamo i olako se odnosimo prema problemima radnika koji nisu dobili plaće, izjavio je Boris Vukšić iz redova laburista

Očajni radnici splitskog Konstruktora koji nisu primili devet plaća najavili su štrajk glađu. Saborski zastupnici odlučili su im pomoći tek danas, nakon što im je na klupe stigao apel sindikata graditeljstva.

Zastupnicima, koji su predstavnici naroda, Dnevnik Nove TV postavio je pitanje što su do sada učinili kako bi pomogli radnicima Konstruktora koji od 2012. ne primaju redovito plaću?

 - Ne mogu sada, može malo kasnije?, zamolila je SDP-ova zastupnica Ingrid Antičević Marinović, te nakon dva sata ekipi Dnevnika Nove TV opet dala sličan odgovor.

 - Imam raspravu, rekla je Antičević Marinović.

 - Sad o ovome problemu nisam razgovarao s njima niti su me zvali. Evo, ja ću danas poslati službeni dopis i Ministarstvu rada i Ministarstvu gospodarstva – rekao je HNS-ov Srđan Gjurković.

Svoju nemoć priznao je HDZ-ov Ivan Šuker.

 - S tim se neće postići ništa, onaj tko može nešto napraviti je Vlada RH i tijela represivnog aparata, rekao je Šuker. Dalje nije želio odgovarati te tvrdi kako zastupnici, posebice oporbeni, ne mogu pomoći.

 - Mi političari izgleda dopuštamo i olako se odnosimo prema problemima radnika koji nisu dobili plaće, izjavio je Boris Vukšić iz redova laburista.

Za radnike koji ne primaju plaću ništa nije učinila ni bivša premijerka. To, kaže, treba učiniti Zoran Milanović. „

 - Nikad kruna s glave neće pasti ako učine korak više i korak za koji smatraju da nije u ingerenciji predsjednika Vlade, kaže nezavisna zastupnica Jadranka Kosor. Ono što može sada učiniti je, kaže, zatražiti sastanak s premijerom o ovoj temi, no rezultat ne može obećati.

 - Ne smiju se oni petljati u to, neka pravna država radi svoj posao. Dok pravna država uradi svoj posao, jadni ljudi će završiti na ulici! Koliko je poslodavaca zbog neisplate plaća završilo u zatvoru? Tko je sankcioniran?, reagirao je Ivan Kovačević iz Sindikata graditeljstva Hrvatske. Radnicima koji su granicu očaja već prešli, svaka pomoć u ovom trenutku je dobrodošla.

>> Stanka u Saboru zbog štrajka glađu radnika Konstruktora

Komentara 7

Avatar gladnijura
gladnijura
08:27 12.07.2014.

Ovo više nije socijalizam. Rad je roba na prodaju kao i svaka druga. Na žalost od samog početka 1991 to nije regulirano. Zna se zbog zašto!

OS
osica
22:42 11.07.2014.

ovo najbolje oslikava naše saborce- o životnoj drami , tu pored nas - ne znaju odgovor, ne pokazuju empatiju, pravdaju se , biježe od novinara ....., "ne citiraju papu, nemaju katekizam ..... " jer raditi, a ne primiti plaću godinudinu dana " nije grijeh"u Hrvatskoj .

Avatar airbizz
airbizz
20:59 11.07.2014.

saborski zastupnici imaju pravo doneti zakone koji bi zaštitili radnika i kaznili divljanje naših poduzetnika,ali nemaju volje ili su potkupljeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije