Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodič kroz programe

Što raditi na praznicima? Evo ponude

16.04.2011.,Osijek- Southside jam, natjecanje u crtanju grafita na kojem su sudjelovali grafiteri iz cijele Europe. Natjecanje se odrzalo na parkiralistu trgovackog centra Portanova.
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/4
04.07.2015.
u 15:02

Srpanj i kolovoz u rock & blues kampu ili Tvornici igračaka

Radionice, igraonice, programi u školama, knjižnicama i kazalištima neki su od sadržaja kojima će djeca moći popuniti slobodno vrijeme tijekom ljetnih praznika, a ovaj vodič po gradovima olakšat će im izbor.

Izviđačke tajne

Uz već ustaljene škole igranog filma, recikliranja i origamija, brodska Zajednica tehničke kulture nudi i jednu novinu: radionicu izrade solarnih kuhala, na kojoj će svaki polaznik moći napraviti koristan proizvod uz pomoć kartona, aluminijske folije, škara, ljepila i malo mašte.

– Cilj je da se djeca zabave i ujedno steknu naviku korištenja obnovljivih izvora energije. U kuhalu na solarni pogon moći će pripremiti kakao ili pak jutarnju kavicu mami i tati – kaže voditelj Mladen Damjanović.

U Požegi će pozornost najmlađih privući Ljeto u knjižnici, u sklopu kojega će se održati i sajam stripova. Osječani će se moći igrati s kućnim ljubimcima, a Vukovarci uživati u serijalu dječjih filmova. U Karlovcu će mališani učiti znakovni jezik i upoznavati se s izviđačkim tajnama. Koprivnički klinci istraživat će pak prošlost svoga grada te pohađati tečajeve jahanja i breakdancea, a bjelovarski slikati grafite i učiti kako se prave društvene igre. Posebna poslastica za sisačku mladež je rock & blues kamp, koji će se održati u Parku prirode Lonjsko polje. Zanimljivo će biti i u Krapini, gdje organiziraju "dino igraonice" te zabave u kostimima krapinskog pračovjeka. – Želimo popularizirati geološke radionice i potaknuti djecu da prikupljaju stijene, minerale i fosile na terenu – kaže ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec.

Brodovi i ribice

Riječki Centar tehničke kulture organizira 20 radionica, a nudi se i program "Tvornica igračaka". Splićani pak mogu birati između škole glagoljice, izrade tradicijskih brodica, ribica i lutaka, plivanja...

 

VARAŽDIN

Povezani s prirodom – U Društvu Naša djeca promatranje zvijezda organiziraju 20. i 27. srpnja te 3. i 10. kolovoza od 21 do 23 sata, dok su utorci (21. i 28. srpnja te 4. i 11. kolovoza) od 9 do 11 sati rezervirani za male znanstvenike. Srijedama (15. i 22. srpnja) od 9 do 13 organizirat će se odlazak na teren i učenje o suživotu s prirodom, a 16., 23. i 30. srpnja te 6. kolovoza od 9 do 11 sati sportske igre u prirodi. Cijena je jedne aktivnosti 200 kuna.

Vanima – Besplatne ljetne radionice održavaju se od 6. do 10. srpnja u Varaždinskoj školi animiranog filma.

BJELOVAR

 Slikanje grafita – Održava se 11. srpnja u 11 sati na Trgu Eugena Kvaternika.

Narodna knjižnica – Pričopričalice i računalne radionice svakodnevno, Čituljkovi novinari ponedjeljkom u 11, kvizovi iz područja sporta, književnosti, glazbe srijedom u 12, kreativne radionice petkom u 11, radionica Napravi društvenu igru Tamnica i zmajevi od 13. do 24. srpnja.

Fotoradionice – Camera obscura te crno-bijela fotografija plus kreativne radionice 11. i 18. srpnja od 9 sati u Fotoklubu.

VUKOVAR

Chill out zona – Gradska knjižnica utorkom i četvrtkom organizira tematske radionice, a prva je o Rimu. Nude se i tečajevi talijanskog, francuskog i engleskoga jezika.

Vukovar film festival – Održava se krajem kolovoza, a prikazivat će se i serijal dječjih filmova.

Ada – Niz je sadržaja za školarce na omiljenom ljetnom izletištu.

KARLOVAC

Đački ljetni dani – U Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić do kraja kolovoza održava se 11 radionica, i to svakog prijepodneva po dva sata. U tijeku je informatička radionica, a mališane čeka još i izrada taktilne slikovnice, tečaj znakovnog jezika, mala škola šaha, gitare, robotike... Uz radionicu izviđačkih tajni, organizira se i ona na kojoj će mališani učiti o lijepom ponašanju.

Foginovo kupalište – Nudi se niz događanja u sklopu akvaparka. Djeca mogu skakati po trampolinu na vodi i penjati se na stijenu, a oni koji ne znaju plivati mogu se uključiti u školu.

ČAKOVEC

Svaki tjedan sport jedan – Zajednica sportskih udruga organizira sportske kampove. Održavaju se od ponedjeljka do petka, a s djecom će raditi apsolventi i studenti Kineziološkog fakulteta te kvalificirani treneri. Održat će se usput i predavanja o ekologiji, toleranciji, zdravoj prehrani... Cijena za učenike s područja grada je 80 kuna, a za ostale 150.

SPLIT

Daj 5 – Gradska knjižnica M. Marulića organizira besplatne likovne radionice te škole talijanskog, francuskog, ruskog, gitare i glagoljice. U radionici "Daj 5" vježbat će se pak socijalne vještine.

Etnografski muzej – Na radionicama će se izrađivati tradicijske brodice, ribice, lutke u narodnim nošnjama te umanjene dalmatinske kuće. Cijena je 10 kuna, a uključuje i obilazak muzeja.

Zvjezdano selo Mosor – Škola tehničkih aktivnosti ima radionice programiranja, robotike, modelarstva...

OSIJEK

Za svaki dan u tjednu – Bogat je ljetni program osmislila Gradska i sveučilišna knjižnica u Osijeku. Ponedjeljkom će imati igrodan i druženje s kućnim ljubimcem, utorkom će se održavati likovna radionica, srijedom je vrijeme za priču, četvrtkom izmišljaonica i glumačka radionica, a petkom film, glazba i ples. Subota je rezervirana za čitateljski izazov odnosno čitanje naglas najdražih bajki, priča, stihova...

Drava i Kopika – Kupališta tijekom ljetnih vrućina nude rashlađenje, ali i niz aktivnosti i zabavu za najmlađe.

RIJEKA

Ljeto na Školjiću – Do 17. srpnja deset udruga u Centru za tehničku kulturu nudi 20 radionica, od kojih je 13 besplatno. Imaju male škole digitalne fotografije, robotike, ekologije, astronomije, znanosti te radionice za modelarstvo, programiranje, video, e-novine... Za sve je polaznike organiziran i posjet Muzeju djetinjstva.

Dom mladih – Do 10. srpnja organiziraju brojne zanimljive radionice te tečajeve vožnje bicikla i rolanja, a Kreativno-edukativna škola za mlade poduzetnike osmislila je program "Tvornica igračaka".

KOPRIVNICA

Malci muzealci – Svake subote u srpnju u muzeju.

Tečaj jahanja – Konjički klub ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 12 sati.

Podravske večeri pod zvijezdama – Astronomsko društvo, petkom ili subotom navečer u srpnju i kolovozu na raznim lokacijama.

Breakdance radionica – Utorkom i petkom u srpnju od 19.30 u Domu mladih.

Gradska knjižnica – Spomenar s bakama 8. srpnja u 9.30, Istražujemo i igramo se s tabletima 10. i 17. srpnja od 10, Kreativna radionica o Harryju Potteru 15. srpnja u 10 sati...

Kino Velebit – Revija crtića.

SLAVONSKI BROD

Ljeto u Brodu – Škola igranog filma "Snimi svoj film" organizira se od ponedjeljka do petka; ponedjeljkom je i škola astronomije, utorkom GLOBE program (radionice analize vode i tla, "Saznaj sve o oblacima"), četvrtkom origami radionice, škola recikliranja i ekologije prema dogovoru, u ponudi i modelarske i solarne radionice, subotom minijature i maketarstvo...

Aerodrom Jelas – Izrada zmajeva i balona.

Sportske aktivnosti – Ljetne škole kajaka i kanua u KKK Marsonia te karatea i akrobatskog rock and rolla u SD Vijuš.

KRAPINA

Muzej neandertalaca – U zadnjem tjednu kolovoza organiziraju Ljetnu geološku školu za djecu predškolske dobi i osnovnoškolce. Uključuje i terensko prikupljanje stijena, minerala i fosila te njihovo čišćenje i pripremu za muzejsko čuvanje. Najmlađi imaju i "dino igraonice" te igre i zabave u kostimima krapinskog pračovjeka. Svaki polaznik po završetku dobiva i mapu sa svojim radovima, diplomu te suvenir.

Ljeto u Krapini – Manifestacija koja se odvija u kolovozu nedjeljama nudi razne radionice i predstave za najmlađe.

SISAK

Kristalna kocka vedrine – Glazbena radionica počinje 6. srpnja, a u kolovozu organiziraju radionicu suvremenog plesa te dvije dramske radionice. Sve su besplatne.

Rock & blues kamp – Održava se od 12. do 18. srpnja u Parku prirode Lonjsko polje. Organizira se prvi put, a voditelj radionice za gitaru je Eduard Jimmy Matešić, za bubnjeve Dejan Nikolić, a za klavijature Jurica Leikauff, dok će se među prezenterima naći Vedran Božić, Sead Zele Lipovača, Marko Lazarić, Adonis Dokuzović, Miro Dimić, Alen Svetoperić i Lino Dević. 

>> Kupali se u fontani, pjevali i opijali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije