Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO JOSIPOVIĆ:

'Što manje državne intervencije, a što više samoregulacije'

Ivo Josipović
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
15.09.2014.
u 17:32

Josipović je istaknuo da se zalaže za model financiranja sveučilišta lump sum

Znanost i obrazovanje okosnica su razvoja moderne Hrvatske, međutim Hrvatska mora napraviti ozbiljne korake u tom području, rekao je predsjednik Ivo Josipović na jučerašnjem predavanju u Sinju uoči početka 5. Festivala znanosti na temu "Znanost i obrazovanje: temelj moderne Hrvatske", prenosi portal Ferata.hr.

Josipović je rekao da Bolonjski proces dosad nije proveden na otimalni način te da kontinuirane reforme sustava opterećuju ozbiljnu provedbu prijeko potrebnih reformi. Posebno se osvrnuo na potrebu jačanja suradnje znanstvenih institucija s gospodarstvom.

– U tom cilju, želim da pokažemo ambiciju da generiramo obrazovane i konkurentne ljude. A to možemo zaokretom u obrazovnoj strategiji, njezinim boljim povezivanjem s gospodarstvom i logikom kretanja u gospodarstvu – naglasio je Josipović i istaknuo kako se zalaže za model financiranja sveučilišta lump sum, to jest financiranje kroz cjeloviti proračun.

Što manje državne intervencije i regulacije, a što više samoregulacije, samostalnog odlučivanja o programima, suradnja s gospodarstvom, samostalno odlučivanje i raspolaganje o financijskim sredstvima – pojasnio je.

>> 'Devetogodišnjom školom riješit ćemo dio viška nastavnika'

Komentara 18

OL
olrajt
18:03 15.09.2014.

...probudio se drug nakon petogodišnjeg sna!!!!....pa želi osigurati krevet za još pet godina sna i snivanja regije i bratstva i jedinstva!!!!

DU
Deleted user
18:42 15.09.2014.

Sad si se sjetio? PREKASNO!

TT
tTony
17:46 15.09.2014.

ivo ovo je vise skretanje u desano izgubit ces povjerenje od partije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije