Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Što kažu građani: Evo koji su dobri, a koji loši potezi predsjednice u prvoj godini mandata

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: HINA/PIXSELL
1/14
13.02.2016.
u 19:42

Kao razlog zašto je predsjednica razriješila ravnatelja SOA-e, 13% građana navelo je da predsjednica želi kontrolirati tajne službe odnosno želi svoje ljude, dok 11% misli da je to učinila radi nanošenja štete njezinu ugledu u vezi situacije s Zdravkom Mamićem.

Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivno istraživanje kojim se ispitivalo po čemu građani pamte prvih godinu dana Kolinde Grabar Kitarović kao predsjednice Hrvatske, koji su motivi razrješenja ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića, te između ostalog kako je predsjednica funkcionirala s bvišim, a kako s današnjim premijerom Tihomirom Oreškovićem. Koji su dobri, a koji loši potezi predsjednice, otkriva istraživanje provedeno na 602 punoljetna građanina Hrvatske, u vremenskom razdoblju 10.2.-12.2.2016.

Građani o motivima razrješenja Dragana Lozančića

Kao razlog zašto je predsjednica razriješila ravnatelja SOA-e, 13% građana navelo je da predsjednica želi kontrolirati tajne službe odnosno želi svoje ljude, dok 11% misli da je to učinila radi nanošenja štete njezinu ugledu u vezi situacije s Zdravkom Mamićem. Njih 10% pak motiv vidi u tome da su uočeni propusti u radu službi odnosno da predsjednica želi profesionalizaciju tajnih službi. Za 8% građana, razlog je da se predsjednica želi riješiti kadrova Zorana Milanovića, dok njih 5 % vidi razlog u tome jer nije obavještena da se druži s osobama koje su pod mjerama praćenja. Za 4% građana ona je izgubila povjerenja, a za isti broj građana motiv su osobni razlozi, povrijeđeni ego i taština. Kod 13% ispitanika motiv je nešto drugo, a njih 45% ne zna odgovor na ovo pitanje.

Koji su dobri potezi predsjednice u prvih godinu dana

Ono što bi izdvojili kao dobre i pozitivne poteze Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u prvih godinu dana mandata, 55% građana izdvojilo je suradnju zemalja Baltik-Jadran-Crno more, a njih 46% odluku o privremenim uredima u Splitu, Puli i Vukovaru. Kao dobar potez 44% građana vidi smjenu Vladimira Šeksa nakon utjecaja na pomilovanja, a za njih 42% to je obilazak branitelja na prosvjed u Savskoj. Za 32% građana pozitivan potez je i priopćenje traženja ostavke Zorana Milanovića.

Koji su loši potezi predsjednice u prvih godinu dana

Kao loše i negativne poteze Predsjednice u godinu dana, 38% građana vidi uklanjanje biste Josipa Broza Tita iz ureda predsjednika, za 36% njih to su nedavna pomilovanja osoba dok 33% smatra negativnim njeno inzistiranje na preseljenju ureda. Za 30% građana loš potez je smjena ravnatelja SOA-e, a kod 28% građana to je priopćenje u kojem traži ostavku Zorana Milanovića.

Suradnja s bivšim premijerom vs. suradnja sa sadašnjim premijerom

Suradnja predsjednice s Vladom Zorana Milanovića je ocijenjena vrlo loše, s prosječnom ocjenom 2,3, dok je suradnja s Vladom Tihomira Oreškovića  ocijenjena s 3,5.

>> 'Slažem se da je u Hrvatskoj porasla nesnošljivost. Taj proces je nastao puno prije nove Vlade'

Komentara 57

ZA
zazidje
20:00 13.02.2016.

Jel tu anketu vodio onaj koji je bio siguran u Yusipovićevu pobjedu,, ili u pobjedu esdepea na zadnjim izborima ??? Hahahahaha,, koji anketari,, zovu članove esdepea,, hahha,, koji jad i bijeda nažalost financirana iz Hrvatskog novčanika,, al nećete dugo falsificirati bijede

Avatar samo Istina
samo Istina
19:48 13.02.2016.

Ankete u nas su smeće, ma kakve bile.

MI
misho32
20:30 13.02.2016.

tko to još vjeruje tim Baginim anketama . P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije