Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Što je uzrok bolje rastu BDP-a?

naslovnica
Foto: VL
02.05.2016.
u 00:00

Ima podloge za očekivanja da su u prva tri mjeseca u Hrvatskoj konačno rasle i investicije.

Gospodarske aktivnosti u prvom tromjesečju rasle su i do tri posto u odnosu na godinu prije, optimistično najavljuju ekonomisti ističući da svi podaci još nisu objavljeni pa prognoze rasta ne mogu biti sasvim precizne.

Na visok rast utjecao je raniji Uskrs, prijestupna godina koja donosi jedan radni dan više i veća potrošnja, ali razlog za optimizam jest i u činjenici da industrijska proizvodnja raste, a ima podloge za očekivanja da su u prva tri mjeseca u Hrvatskoj konačno rasle i investicije.

Zanimljiva je okolnost da je najveći poslijekrizni rast BDP-a zabilježen i najavljen u dva kvartala u kojima praktički nije bilo Vlade.

>>U današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista pročitajte kako stručnjaci objašnjavaju rast BDP-a ili prelistajte u našem e-izdanju

U broju od ponedjeljka donosimo i sljedeće teme:

>>Europa vraća migrante koji su prošli kroz Hrvatsku

>>Senzacija: Kako je naš trener Ivan Jurić uveo najsiromašniji talijanski klub u prvu ligu

>>Ivić Pašalić ide na izbore za močno mjesto u HGK koje kontrolira 10 posto izvoza

>>Odštetama bi platili gradnju 920 vrtića

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 8

YN
yes_no
22:44 01.05.2016.

Tako je to kada se politika ne miješa u gospodarstvo. Ono samo od sebe cvate. Čim ovi svoje prstiće bace na firme, ode sve u ... O krivopisu naslova neću, možda bi se neki trebali ostaviti profesije koja im ne ide.

Avatar Dančo
Dančo
23:36 01.05.2016.

dakle najbolje nam je kad nema vlade

DU
Deleted user
21:44 01.05.2016.

Bolje rastu BDP-a ili boljeg rasta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije