Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem listu

Što je američki senator tražio od Josipovića i Milanovića

pdf naslovnice
27.10.2014.
u 00:04

Murphy je u turneju jugoistočnom Europom u zadnji čas ubacio i Hrvatsku

Sjedinjene Američke Države pojačale su pritisak na hrvatske vlasti da s mađarskim MOL-om pronađu rješenje vezano za Inu te inzistiraju da Hrvatska otkloni bilo kakvu mogućnost da Rusija – preko tvrtke Gazprom koja bi kupila dionice Ine – uđe dublje na europsko tržište i time u interesnu sferu SAD-a.

Istovremeno Washington podržava plan modernizacije Oružanih snaga RH po kojem bi se Hrvatska riješila ruskih i od njih kupila helikoptere modela Blackhawk.

U pozadini posjeta američkog senatora Chrisa Murphyja Hrvatskoj prije tjedan dana stoje upravo te dvije teme – Ina i američki helikopteri. Najmlađi američki senator i predsjednik pododbora za Europu, 41-godišnji Murphy, nakon sastanaka s premijerom Zoranom Milanovićem i predsjednikom Ivom Josipovićem te ručka s ministrom obrane Antom Kotromanovićem zadovoljan se vratio u SAD.

>>Sve o pozadini nedavnog neplaniranog posjeta američkog senatora Hrvatskoj čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka

>>'Hrvatska je odgovoran i cijenjeni partner i saveznik SAD-a'

Komentara 52

BF
brkonja fra brkati
22:13 26.10.2014.

Nedavno je izašao intervju sa Šorošem.Vrlo poučno štivo gdje razbojnik kojeg nazivaju filantropom ( uvreda za inteligenciju ) govori kako je u EU ugrožena "tekovina liberalne demokracije" !! Valjda misli na neoliberlni fašizam,kojim su cionisti okupirali cijeli Zapad.Tako kritizira posebnobno Orbana i Marine Le Penn u Francuskoj radi dizanja nacionalizma.Tako cionistički kriminalci razmišljaju.Nametnuli nam svoje ropstvo i svako rodoljublje i želja za slobodom je ugroza njihovog retardiranog lopovskog neoliberalnog kapitalizma i ideologije,koja uništavaju i truje sve narode i njihove nacionalne države. Također kritizira Mađare da se trebaju pridružiti sankcijama protiv Rusije ,a posebn

Avatar jimyk127
jimyk127
21:56 26.10.2014.

O Bože, Amerikanci nam moraju spašavati INU od nesposobnih i anacionalnih političara ... na koje smo niske grane spali za ovih 15 godina ....

JO
johnxxx
21:54 26.10.2014.

Zatražio je da danu ostavku ... ma nismo mi te sreće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije