Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje agencije Ipsos

Što građani misle o novoj Vladi? Evo koliko ih je zadovoljno Plenkovićevim izborom ministara

plenković dalić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
22.10.2016.
u 19:32

Većina građana, njih 56 posto, zadovoljna je sastavom nove vlade.

Većina građana, njih 56 posto, zadovoljna je sastavom nove vlade, pokazalo je to istraživanje agencije Ipsos za Dnevnik Nove TV.

Njih 31 posto nije zadovoljno sastavom Vlade, a ne zna 12 posto. 79 posto HDZ-ovih birača je zadovoljno sastavom vlade, a 40 posto birača SDP-ove koalicije je također zadovoljno. Ipak najveće zadovoljstvo novom vladom imaju birači MOSTA, njih 81 posto.

VLADA NEĆE ISPUNITI VEĆINU OBEĆANJA

Zato većina birača, njih 43 posto, misli da će Vlada ispuniti manji dio izbornih obećanja, da će ih ispuniti većinu misli njih 29 posto, a ni jedno,  njih 22 posto. Da će ispuniti sva obećanja misli 5 posto ispitanika.  Ne zna njih 3 posto.

HDZ-ovi birači misle da će vlada ispuniti većinu obećanja. Tako misli 56 posto ispitanika. Zato u to ne vjeruju birači SDP-ove koalicije i MOSTA. Oporbeni birači tako misle da će vlada ispuniti manji dio obećanja, točnije njih 56 posto. A i 63 posto birača MOSTA misli kako će vlada ispuniti manji dio obećanja.

VLADA STABILNA 4 GODINE

Vlada će odraditi 4 godine, misli 84 posto birača, a da to neće biti tako misli 14 posto birača, dok ne zna njih 2 posto.
Da će vlada opstati do kraja, misli 93 posto birača HDZ-a, 78 posto birača SDP-ove koalicije i 95 posto birača MOSTA.

BOŽO PETROV BOLJI OD REINERA, ALI ISTI KAO LEKO

Novi najmlađi predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov bit će bolji na toj dužnosti od Reinera. No, u usporedbi s Josipom Lekom većina misli da će biti podjednak ili lošiji.

Da će biti bolji od Reinera misli 43 posto ispitania, a da će biti podjednak misli njih 34 posto, lošiji misli njih 18, a ne zna, 5 posto.
Čini da  Željko Reiner nije ostavio dobar dojam među ispitanicima pa i biračima HDZ-a jer njih 36 posto misli kao će Božo Petrov biti bolji od prethodnika.

Da će biti podjednak misli 38 posto HDZ-ovaca, a lošiji njih 21 posto. Petrov će biti bolji od Reinera, tako misli 48 posto birača SDP-ove koalicije, a podjednak predsjednik misli njih 35 posto. Većina MOSTOVIH birača čak 73 posto misli kako će Petrov biti bolji predsjednik od Reinera.

Komentara 78

MA
Manolo46
19:51 22.10.2016.

Ovo je namješteno, ova anketa nije ni održana, a Ipsos u vlasništvu George Sorosa ovako laže u svim državama, čak i u Americi. Odite na you tube na profil čovjeka koji se zove Paul Jospeh Watson pa ćete vidjeti da se i u Americi čini sve isto kao i ovdje, da i tamo mainstream mediji lažu čim zinu, ali razlika je u tome što je 94% Amerikanaca reklo da ne vjeruje mainstream medijima jer su njima ove tehnike manipulacije kakve se koriste u ovom članku odavno razvidne.

LU
Lujo123
19:43 22.10.2016.

O čemu vi pripovedate, pa plenković je već u startu prevaril sve nas kaj smo glasovali za HDZ.

DU
Deleted user
20:13 22.10.2016.

S kim sam god razgovarao. svi govore prevareni smo,to je prava anketa iz naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije