Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vojni mimohod

Što generali misle o proslavi u Zagrebu i Kninu

Damir Krstičević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
21.04.2015.
u 09:25

Mišljenja o proslavi 20. obljetnice oslobodilačke akcije Oluje su podijeljena

DAMIR KRSTIČEVIĆ, general-bojnik

Umjesto proslave, vozit ćemo se 8 sati

Pametna država će oko važnih obljetnica postići dogovor svih. Bude li drukčije, podijelit ćemo ljude. Ne želim pamtiti 20. obljetnicu po tome da sam se vozio 8 sati u automobilu.

ANTON TUS, stožerni general

Na okruglu obljetnicu mimohod u Zagrebu

Budući da slavimo 20., okruglu obljetnicu, mislim da bi mjesto mimohodu ipak trebalo biti u Zagrebu. Ne bih želio da se dijelimo na tome jer tome danu trebamo dati najveću moguću počast.

PAVAO MILJAVAC, general zbora

Bude li istog dana, to će biti logistička mora

Osnivanje Odbora pomaže. Najgore je ukopamo li se u rovove i dogode li se dvije proslave Oluje. Bude li se inzistiralo da proslava i parada budu istog dana, bit će zgusnuto i logistička mora.

MARIJAN MAREKOVIĆ, general-pukovnik

Ugledajmo se na pariški mimohod

Kako Francuzi svake godine obilježavaju pad Bastille mimohodom u Parizu, tako bi mimohod Oružanih snaga trebao biti u Zagrebu. No, ne smije doći u pitanje ni svečanost u Kninu.

DAVOR DOMAZET LOŠO, admiral

Milanović miče narod s proslave

Malverzacijom s mimohodom Milanović miče narod s proslave Oluje. U Kninu, gdje je temeljna proslava, predsjednica mora tražiti postrojavanje predstavnika 100 postrojbi.

PETAR STIPETIĆ, stožerni general

Dan pobjede je za – glavni grad

Dan pobjede nešto je veliko i treba ga obilježiti u glavnome gradu, a je li to parada ili nešto drugo, neka to regulira državni protokol. Knin treba zadržati dizanje zastave i polaganje vijenaca.

JOSIP ŠTIMAC, general-bojnik

Dva su datuma najlogičnije rješenje

Najlogičnije je da vojna parada bude 4. kolovoza u Zagrebu, a cjelodnevna proslava 5. kolovoza u Kninu. Na Oluji se ne smiju skupljati politički poeni, a mimohod ne smije baciti sjenu na Knin.

ŽELJKO DILBER, HDZ-ov Odbor za branitelje

Punih 19 godina slavili smo u Kninu

Punih 19 godina Oluja se obilježava u Kninu i meni je apsurdno da se nakon tolikih godina išta mijenja. Podržavam ideju mimohoda, ali ne vidim razlog da to bude u Zagrebu, i to istog dana.

>>Zagreb zaslužuje vojni mimohod nakon 20 godina

>>Sukobom oko mimohoda ne dobivaju se izbori, ali gubi Hrvatska

Komentara 26

RI
RibaVanda
09:38 21.04.2015.

Druga stvar je što Milanoviću smetaju zvižduci

RI
RibaVanda
09:37 21.04.2015.

Ako se do sada 19 godina slavilo u Kninu, i nikome nije smetalo, ne vidim čemu sada micanje u Zagreb. A i Kinin je simbol gdje je sve zapocelo i naposlijetku zavrsilo.

PO
povijest195
09:35 21.04.2015.

Apsurdno je da se nakon 19 godina mijenja prorokol!!!! Samo da se Milanovica ne izviždi. Kakva arogancija i bahatost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije