Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opreza i strpljenja

I dalje velike gužve prema moru, obavezno provjeravajte situaciju na cestama

Gužve ikolone na cestama
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/13
23.07.2016.
u 16:20

Od samog jutra stvaraju se kolone vozila iz unutrašnjosti prema moru. Vozači se mole za poseban oprez i strpljenje.

Na svim prometnicama iz unutrašnjosti prema moru promet je vrlo gust te se vozi u koloni i uz povremene zastoje upozorava HAK.

Poteškoće nastaju posebno na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2, između tunela Krpani i Sveti Rok (kolona u smjeru mora koja se sporo kreće duga je oko 6 km), a na pojedinim dionicama u oba smjera. Na autocesti A4 Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena (smjer Goričan) kolona je oko 1 km.

Uz povremene zastoje vozi se i na autocesti A7 pred naplatom Rupa i na dionici u smjeru Krka, riječkoj obilaznici kod čvora Matulji u smjeru Opatije/Istre, te duž Jadranske magistrale (osobito na dionici Novi Vinodolski-Senj, na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Split-Omiš-Makarska).

Vozači budite strpljivi i oprezni

Na izlasku s autoceste A1 u Lučkom kolona je oko 3 km.

Zbog usporenog prometa u Sloveniji poslije graničnog prijelaza Macelj, na naplati Trakošćan (autocesta A2) kolona je oko 4 km. Zbog zabrane stajanja u tunelu vozila se zaustavljaju ispred tunela Frukov Krč i Đurmanec. Zbog veće sigurnosti i protočnosti prometa na autocesti A1, između odmorišta Jasenice i Marune, (od 237+200 km-232+800 km) u smjeru Zagreba zatvoren je trak za spora vozila. Vozi se u koloni koja je u pokretu, uz povremene zastoje.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: ulazak: Karasovići, Rupa, Plovanija, Kaštel, Nova Sela, Gabela (1 sat), Kamensko (1 sat), Gornji Brgat (1 sat), Zaton Doli; izlazak: Bregana, Bajakovo (do 3 km), Ličko Petrovo Selo (1 sat, Klek; oba: Metković (ulaz 2 sata, izlaz 1 sat), Macelj (izlaz kolona 2,5 km, čeka se oko 1 sat) i Goričan. Pojačan je priljev vozila u trajektnim pristaništima prema otoku Cresu (Brestova, Valbiska), Rabu (Stinica) i Pagu (Prizna) te u trajektnim lukama Zadar i Split, a povremeno i u pristaništima s otoka prema kopnu.

Zbog čestih prometnih nezgoda u vožnji u koloni HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te pripaze na sigurnosni razmak između vozila.Vozače koji stoje u koloni upozoravamo da ne izlaze iz vozila.

Zabrana prometna za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će sutra (24. srpnja) od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

Ušli smo u špicu sezone

Upravo s ovim četvrtim srpanjskim vikendom ušli smo u špicu sezone, pa su već tijekom poslijepodnevnih sati u petak na cestama bile gužve u smjeru mora što se nastavilo i tijekom vikenda.
Gužve i kolone, kako javlja HAK i dalje se očekuju na A1 između Zagreba (Lučko) i Bosiljeva, na A2 Zagreb-Macelj i A4 Zagreb-Goričan u smjeru Zagreba, na A7 kod čvora Matulji i na naplati Rupa, na Istarskom ipsilonu, pred Krčkim mostom, duž Jadranske magistrale na prilazima turističkih središta te na cestama kroz Liku (Lička magistrala DC1) i Gorski kotar (DC3). Na naplati Lučko, očekuju se duža čekanja, a tako će povremeno biti i na naplatama Sveta Helena i Zaprešić.

Alternativni pravci

Domaći turisti mogu, umjesto autocesta voziti starim provjerenim pravcima kroz Liku i Gorski kotar.

Najveće i najznačajnije su Lička magistrala (DC1) koja se proteže od graničnog prijelaza Macelj pa kroz Zagreb, Karlovac, Slunj, Plitvička jezera, Korenicu, Gračac, Knin, Sinj pa sve do Splita i stara cesta koja prolazi kroz Gorski kotar (DC3) i proteže se kroz mjesta Karlovac, Severin na Kupi, Vrbovsko, Skrad, Delnice, Gornje Jelenje sve do Rijeke, no tu su još i mnoge druge.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Komentara 14

GU
General_U
11:42 23.07.2016.

odi u njemačku svkodnevno kolone po desetak kilometara, a ovdje jedan vikend malo gužve vi nazivate kaosom.

DU
Deleted user
09:00 23.07.2016.

''Prethodni vikend bio je jedan od najgorih vikenda za vožnju cestama prema moru s kolonoma dugim i do 50 kilometara''. Zanimljivo ali baš nitko ne spominje Buru i ''slučajni'' dim i požar iznad Obrovca koji je zamalo zapalio benzinsku stanicu u gradu i blokadu lokalnih cesta a da o širenju panike od strane ''građana'' kao i reakciju pojedinih policajaca kojih se ta situacija izgleda nije ticala ama baš ništa??

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
13:24 23.07.2016.

Nemojte to nazivati "kaosom",u svijetu postoji tisuću puta gore preko čitave godine,i oni to ne zovu kaosem.To je sasvim normalan promet u ovome vrimenu,ta lito je,a taj "kaos"bi valjalo imati cijelu godinu a ne samo u sezoni.🏎🚨🚗

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije