Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Stiže promjena vremena - evo što nas očekuje!

Kiša u Rijeci
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/2
18.08.2014.
u 19:00

Već u utorak će jačati južina i porasti naoblaka, a kiša i osvježenje u većem dijelu Hrvatske stižu sredinom tjedna.

Vremenska prognoza ovog je ljeta jedna od glavnih tema s obzirom na velik broj kišnih dana. Kiše će opet biti sredinom ovog tjedna. Već u utorak će jačati južina i porasti naoblaka, a kiša i osvježenje u većem dijelu Hrvatske stižu sredinom tjedna, piše Crometeo.hr.

Jadran

Ponedjeljak donosi pretežito vedro vrijeme s minimalnim jutarnjim temperaturama u zaobalju od 9 do 14, uz obalu i na otocima od 14 do 21 Celzijev stupanj. Najviše dnevne temperature kretat će se od 25 do 30 stupnjeva.

U utorak će biti djelomično sunčano i u većini predjela suho. Povremeno povećane naoblake bit će na sjevernom Jadranu, mjestimice uz mogućnost slabog i prolaznog pljuska. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 11 do 16 stupnjeva, uz obalu i na otocima od 16 do 22 stupnjeva. Najviše dnevne temperature od 26 do 31 stupanj.

Srijeda donosi djelomično sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku. Iako oborina neće biti posvuda, povremeno će biti većinom slabe kiše ili pljuskova. Puhat će umjereno do jako jugo, a jutarnje temperature će posvuda biti u porastu.

Četvrtak donosi promjenjivo vrijeme s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Jutro će biti relativno toplo, uz obalu iznad 20 stupnjeva. Jugo će danju sve više slabiti, popodne i prestati. Kasno navečer na sjevernom Jadnu bura. Najviše dnevne temperature od 24 do 30 stupnjeva.

U petak nas očekuje povratak pretežno sunčanog vremena. Pljusak je moguć samo poslijepodne ponegdje u zaobalju. Danju će zapuhati većinom slab vjetar zapadnih smjerova. Jutarnje temperature u manjem padu, najviše dnevne od 26 do 31 stupanj.

Subota će većinom biti sunčana i suha. Noću tiho ili uz slabu buru, danju će puhati umjeren, ponegdje i pojačan vjetar zapadnih smjerova. Jutarnje temperature u manjem padu, najviše dnevne od 26 do 31°C.

U nedjelju u Dalmaciji pretežno vedro, na sjevernom Jadranu dosta sunčana vremena uz mogućnost mjestimičnog i slabog pljuska. Danju će puhati umjeren, na moru i pojačan vjetar zapadnih smjerova. Popodne će na sjevernom Jadranu jačati bura.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

(Luka Stanzl/PIXSELL)

Kopno

U ponedjeljak pretežno sunčano i malo toplije uz većinom slab, poslijepodne i umjeren južni i jugozapadni vjetar. Ujutro svježe uz mjestimičnu maglu, a najviša dnevna temperatura će biti između 24 i 28 Celzijevih stupnjeva.

U utorak još uvijek dosta sunca i topline. Zapuhat će povremeno umjeren, možda i pojačan južni i jugozapadni vjetar. To će malo pokvariti biometeorološku situaciju pa se meteoropati i kronični bolesnici mogu osjećati lošije uz osjećaj iscrpljenosti, umora i bezvoljnosti. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 16 stupnjeva, a najviša dnevna između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva.

U srijedu nas očekuje jača promjena vremena. Od prijepodneva na zapadu oblačnije i hladnije, povremeno s kišom ili pljuskovima i grmljavinom. Zapuhat će sjeverni vjetar pa će se dnevna temperatura sniziti u odnosu na utorak. Poslijepodne i navečer promjena vremena proširit će se na sve krajeve do istoka gdje će još veći dio dana proći suho i vrlo toplo.

Ciklona s vlažnim i hladnijim zrakom mogla bi ostati iznad nas i u četvrtak. To znači da bi i u četvrtak ostalo svježe i promjenjivo uz moguću kišu. Kiša neće padati stalno, vjerojatno ćemo imati i suhe periode, a možda i kraća sunčana razdoblja. No, sve u svemu prilično nepouzdano i nepovoljno vrijeme za duži boravak ili radove na otvorenom. Jutarnja temperatura zraka oko 15, a najviša dnevna oko 20°C ili samo malo viša.

U petak i za vikend postupno stabilnije uz više sunca, ali i dalje nestabilno uz moguć pljusak. Jutra će biti svježa i ponegdje maglovita, a tijekom dana malo bi zatoplilo.

>> Sutra sunčano, u utorak i srijedu stižu pljuskovi s grmljavinom

Komentara 8

Avatar morski covik 3
morski covik 3
19:19 18.08.2014.

Opet tjerate turiste!!! Pa jeste li vi normalni!?

DU
Deleted user
21:28 18.08.2014.

Stiže kiša i osvježenje? Stvarno drastična promjena!

Avatar desnicarsko_smece
desnicarsko_smece
23:28 18.08.2014.

Koji vrag je sad pak "zaobalje"?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije