Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stipe Petrina:

'19 mandata je najveća nesreća koja je zadesila MOST'

27.10.2015., Primosten - Nositelj liste u IX. izbornoj jedinici, primostenski nacelnik Stipe Petrina. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
09.02.2016.
u 17:15

Nije čudno da se Petrov povlači (ako se ipak priče nastave, što je neupitno), jasno je bilo od početka da je pod velikim pritiskom, kaže Petrina

Devetnaest mandata koje je Most osvojio na parlamentarnim izborima najveća je nesreća koja je zadesila Most, napisao je na svojoj internetskoj stranici bivši Mostovac, saborski zastupnik Stipe Petrina.

"Nije čudno da se Petrov povlači (ako se ipak priče nastave, što je neupitno), jasno je bilo od početka da je pod velikim pritiskom. MOST-u se dogodio najgori mogući scenarij, dakle izvrsni izborni rezultat ih je ogolio do kraja i najveći uspjeh pretvorio se u najveću noćnu moru. 19 mandata je najveća nesreća koja je zadesila MOST, nadali su se nekih 5-7 mandata u najboljoj varijanti, s time da Domoljubna koalicija dobije barem 70 mandata, i onda onako od prigode do prigode držati im stranu, a prema vani glumiti oporbu, uloga koju i danas igraju u županijskoj skupštini županije Dubrovačko-neretvanske", piše Petrina.

Zaključuje kako je izborni rezultat jasno razotkrio da je Most nečiji projekt te da je koalicija s HDZ-om suprotno potpisanoj izjavi kod javnog bilježnika doslovno srušila vjerodostojnost MOST-a.

"Školski primjer kako se sve poklopilo na štetu Bože Petrova. Ono što ga je diglo do visine nacionalne figure, samo u nekoliko tjedana bacilo ga totalno na dno i pretvorilo ga u još jednu osobu na hrvatskoj političkoj sceni bez vjerodostojnosti. Pritisak koji ne bi izdržala ni puno jača osoba od Bože Petrova. Logičan nastavak sage zvane uzlet i sunovrat Bože Petrova je odlazak iz politike, barem s nacionalne političke scene", piše Petrina.

On smatra kako u Mostu nema osobe koja je sposobna zamijeniti Božu Petrova kada bi on otišao, barem ne u tolikoj mjeri da bi jamčila da će MOST ostati važna politička stranka na političkoj sceni u Republici Hrvatskoj.

– Točno je da je Ivan Kovačić bio od početka uz Petrova i da ga nije nikada napustio, i to je odlična referenca da ga naslijedi. Pitanje je, da li je Kovačić to sposoban i još veća dilema, da li Kovačić to uopće želi? Koliko ga ja poznam, mislim da on to ne želi, i to je problem, ali sačekajmo da umjesto nagađanja vrijeme razriješi sve dileme", zaključuje Petrina i dodaje kako je šteta što je izvrstan projekt Mosta uništen. 

>> Stipe Petrina: Tko još išta pita Božu Petrova?

Ključne riječi

Komentara 44

KL
Klarahrv
17:49 09.02.2016.

Molim uredništvo Većernjeg lista da nas žurno obavijesti što su danas izjavili: Pusići, Mesić, Pupavac, Teršelić, Milanović, Stazić, Grčić, Opančićka. Hvala

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
17:55 09.02.2016.

hehe... evo ga!... malo jajoglavi maras, pa malo sebeljub zoka... onda red klauna petrine.. može malo mr. 7 kuna stazić? .... pardon, to je sada preuzela povratnica među komu.njare - drugarica kud ivo tud i ja --jaca cmizdravica... Bože, kako se srozava nekad časna profesija novinarstva... žalosno!

NI
ninja72
18:01 09.02.2016.

Najveca nesreca sve nas je pratila zadnje 4 godine , pa zasto onda nisi bio glasan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije