Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okrugli stol

Mesić kritizirao HDZ i SDP

okrugli stol
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/4
28.05.2015.
u 23:22

Stipe Mesić, Ivo Josipović i Jadranka Kosor na okruglom stolu koji je u organizaciji Pokreta za modernu Hrvatsku održan u Europskom domu pokušali su odgovoriti na pitanje gdje se nalazi zemlja 25 godina od uvođenja demokracije.

Dva bivša predsjednika i jedna bivša premijerka bili su gosti okruglog stola koji je danas u organizaciji Pokreta za modernu Hrvatsku održan u Europskom domu.

Stipe Mesić, Ivo Josipović i Jadranka Kosor pokušali su odgovoriti na pitanje gdje se nalazi zemlja 25 godina od uvođenja demokracije. Govorili su o nedvojbenim uspjesima, ali i o propuštenim prilikama i neuspjesima.

Stipe Mesić se kritički govorio o stanju demokracije i ljudskih prava u Hrvatskoj. Naglasio je da je demokracija proces koji se uči, ali da Hrvatska do danas nije u potpunosti savladala to gradivo. Održavanje samih izbora nikako ne znači da imamo demokraciju. Nije zadovoljan s onim što nude naše vodeće političke stranke za koje je rekao da se ne razlikuju po programa a još manje u praksi. Iako nije imenovao SDP, posredno mu je uputio žestoku kritiku. Mesić, naime, smatra da SDP nije stranka ljevice.

Žestoko je kritizirao i dobar dio hrvatskih medija koji su postali "rasadnici mržnje i revizionizma". Ivo Josipović govorio je o tri važne faze od uvođenja demokracije u Hrvatskoj. Iako smo svi očekivali puno od ulaska u Europsku uniju, neke stvari su se pogoršale. Josipović smatra da je od ulaska u EU oslabila borba protiv korupcije. Procesuiranje moćnih i poznatih ne odvija se u razumnom roku. Bivša premijerka Jadranka Kosor je naglasila da nam se u ovih 25 godina demokracije dogodila cijela jedna povijest koja se drugima događala kroz stoljeća. Upozorila je da politička situacija u Hrvatskoj nije dobra te da zbog prosvjeda branitelja vlada velika napetost na Markovu trgu.

>> 'Tito je bio najveća ličnost koju su Hrvati u povijesti imali'

Komentara 42

DU
Deleted user
00:00 29.05.2015.

Ko je taj Mesić? Stalno laprda nekakve bedastoće i vladini mediji stalno to prenose!

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
23:37 28.05.2015.

SDP - stranka koja će uskoro imati nekoliko zastupnika u parlamentu. Koliko je imala kad je propao komunizam i koliko zaslužuje imati.

BO
bojnik
00:12 29.05.2015.

Stipe Mesić, Ivo Josipović i Jadranka Kosor - Kumrovecka trojka na izdisaju. Pokopajte ih u prazan "brozov" grob.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije