navigacija Hrvatska 8
ISPITANI SVJEDOCI

Tomislav Saucha izašao iz Remetinca!

Na pitanje kako se osjeća, Saucha je samo kratko odgovorio: 'A kako bi se čovjek u mojoj koži trebao osjećati?'

Foto: Pixsell

SDP-ov saborski zastupnik i bivši predstojnik Ureda predsjednika Vlade, Tomislav Saucha, izašao je oko 18,30 sati iz istražnog zatvora u Remetincu gdje je bio od prošlog petka.

Ispred zatvora ga je dočekala supruga Ivana Saucha koja mu je ujedno i odvjetnica.

Na pitanje novinara ostaje li pri onome što je prije govorio odgovorio je: "Apsolutno". Novinari su ga pitali kako se osjeća.

- Osjećam se dobro koliko čovjek se može osjećati - rekao je Saucha prije nego što je sa suprugom otišao automobilom.

Saucha je pritvoren zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na sedmero svjedoka u istrazi koju je Uskok pokrenuo zbog krivotvorenja naloga za službena putovanja, odnosno sumnje da je kao predstojnik ureda premijera Zorana Milanovića zlouporabio položaj i ovlasti te krivotvorio službene ili poslovne isprave.

Iz istražnog zatvora Saucha je izašao nakon što je Uskok ispitao sve svjedoke svjedoke na koje bi eventualno mogao utjecati. Uskokov prijedlog za puštanjem Sauche iz istražnog zatvora nešto prije podneva stigao je na zagrebački Županijski sud.

Sudac istrage potom je ukinuo istražni zatvor i odluku poslao u Remetinec iz kojega je Saucha izašao nakon uobičajene 'pritvorske' proceedure.

Saucha je uhićen i pritvoren prošli petak nakon što mu je, na zahtjev Državnog odvjetništva, Hrvatski sabor skinuo zastupnički imunitet radi uhićenja i pokretanja kaznenog postupka zbog isplata dnevnica za nepostojeća putovanja trojici savjetnika bivšeg premijera Zorana Milanovića.

Tužiteljstvo sumnja da je Sauchu na štetu proračuna pribavio korist veću od 540.000 kuna i 1360 eura, a nezakonitosti je navodno počinio od studenog 2013. do siječnja 2016.

Uskok tvrdi da je lažirano 117 putnih naloga na ime Milanovićevih savjetnika Slavka Goldsteina, Siniše Petrovića i Nevena Budaka, koji su istražiteljima otkrili da nisu bili na putovanjima ni primili dnevnice.

>> Milanović došao u USKOK i dao iskaz, Sauchina obrana ne zna što je izjavio

>> Šef Milanovićeva kabineta izvrijeđao policajce u VIP šatoru

>> Kobna šutnja policije, Sauche i premijera o Sljemenu

>> Smrtić prijavio Sauchu, koji tvrdi: Nikada nisam zvao Smrtića

Ocijeni:

1 2 3 4 5

1 (25 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

59
Registracija
 • ljerka.p2911 ljerka.p2911

  17.02.2017 u 12:07h

  Cvitan zamračuje sve partijine kriminale, skup s baićem i dalje štite zoku i kukuriku bratiju
  73 97% 2
 • mobitel20 mobitel20

  17.02.2017 u 12:14h

  Klasika od ultraljevicarskog "Tuzioca". Sve ostavlja na blagajnici. Ispitaj par svjedoka, daj blagajnici par mjeseci a zajednickog ideoloskog King Konga ne diraj. Pa King Kong ih je sve u "Tuzilastvu" i postavio da stite "tekovine revolucije" i jugonacionalisticke drugove. Sram.ota od postupka, a sram.ota i od tzv. "desne vlasti" koja i dalje dopusta okupaciju pravosudja,kulture,medija...Zato zivimo u projiciranoj "stvarnosti"...
  53 96% 2
 • Somelier Somelier

  17.02.2017 u 12:46h

  Da nije žalosno bilo bi smiješno. Scenarij: "Spašavanje vojnika Ryana". Umjesto da se USKOK i ostali mjerodavni bave time kako pribaviti što više dokaza da mu se dokaže krivnja, oni se natječu tko će ga prvi pustiti iz pritvora. Iz svega pravimo šprdnju i cirkus.
  49 96% 2
 • tugomir.pokas tugomir.pokas

  17.02.2017 u 23:31h

  Gle kako USKOK može biti brz kada treba Saucha izači iz pritvora.Svjedoci brzo i vjerojatno površno saslušani.Čudno da se tijekom saslušanja ovih sedam svjedoka nije ukazala potreba za proširenje tj za dodatne svjedoke.Tek u sudskom procesu će se vidjeti površnost provedenih istražnih radnji.
  3 100% 0
 • gospar gospar

  17.02.2017 u 21:04h

  Sauchi nisu ni stan pretrazili? hahahahaha.Jadna drzavo.
  3 100% 0
 • gospar gospar

  17.02.2017 u 21:01h

  hahahahahahaha U Zemlji cudesa.
  1 100% 0
Pregledaj sve komentare