Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Transatlanska suradnja

Stier: RH, NATO i EU imaju isti interes oko BiH

Davor Ivo Stier
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
06.12.2016.
u 18:37

Stier je također pozdravio nedavnu odluku Ustavnog suda BiH koji je postojeći izborni zahtjev proglasio djelomično protuustavnim, čime je prihvatio argumente bh. Hrvata koji se se žale na diskriminaciju.

Transatlanska suradnja ostaje čvrsta i nakon izbora novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, a u jugoistočnom hrvatskom susjedstvu i Hrvatska i naši saveznici u NATO-u i Europskoj uniji imaju jednak interes i cilj: jačanje stabilnosti. Poručio je to potpredsjednik Vlade Davor Ivo Stier jučer u Bruxellesu, gdje sudjeluje na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja NATO-a.

- Stabilnost BiH je interes i Republike Hrvatske i svih naših saveznika i na tome ćemo raditi, a o tome ćemo raspravljati i ovdje jer je stanje u jugoistočnoj Europi tema i na ovom ministarskom sastanku - rekao je Stier u izjavi novinarima. 

Dodao je kako Hrvatska vidi reformu izbornog zakonodavstva kao jedan od prioriteta u ispunjavanju standarda koji se očekuju od BiH na euroatlanskom putu. Na izravno pitanje novinara zalaže li se hrvatska vlada za treći enitet u BiH, Stier je izbjegao odgovor:

- Kažem, važno je fokusirati se na konkretne reforme koje stoje pred BiH. One su doista zahtjevne, ali to je za dobrobit BiH na njezinu putu prema EU-u i NATO-u - rekao je.

Stier je također pozdravio nedavnu odluku Ustavnog suda BiH koji je postojeći izborni zahtjev proglasio djelomično protuustavnim, čime je prihvatio argumente bh. Hrvata koji se se žale na diskriminaciju. 

>> Hrvatska čvrsto stoji uz SAD, a Rusija je uključena u hibridno ratovanje u BiH

Komentara 2

MO
mobitel20
08:26 07.12.2016.

Tako je Stier. Stabilnost Hrvatske te sigurnost i sloboda Hrvata u BiH ! Ako neki Suljo i Jovan imaju dobre namjere u vezi s tim , OK. Ako je suprotno(a jest) onda samo cvrsto !

VR
Vojislav_Radakovic
21:59 06.12.2016.

Njihov interes je Dayton, a HDZ-ov je vise u skladu s onim Dodikovim interesom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije