Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Stier putuje u Moskvu na prvi sastanak ministara RH i Rusije od 2012.

naslovnica
Foto: VL
21.04.2017.
u 00:00

Takvu paralizu bilateralnih odnosa i pauzu u komunikaciji nije imala nijedna država EU...

Hrvatski ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier krajem svibnja odlazi u službeni posjet ruskom kolegi Sergeju Lavrovu, doznaje se iz diplomatskih izvora. Sastanak ministara najvjerojatnije će biti održan u danima oko 25. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa dviju država, koja se obilježava, 25. svibnja.

Prvi je to službeni susret ministara vanjskih poslova Hrvatske i Rusije od 2012. kad su se, i to na marginama UN-ove Opće skupštine susreli Vesna Pusić i Lavrov.

Kad je riječ o sastancima na najvišoj razini, situacija je još lošija – jedini susret premijera zbio se 2010. kad se Jadranka Kosor u Moskvi susrela s tadašnjim premijerom Vladimirom Putinom, a te je godine zadnji pravi predsjednički susret “odradio” Ivo Josipović (uz iznimku protokolarnog nazočenja otvaranju OI 2014. u Sočiju).

Takvu paralizu bilateralnih odnosa i pauzu u komunikaciji nije imala nijedna država EU...

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Slovenci upozorili: Rigoroznom kontrolom granice s Hrvatskom imat ćete velike gužve

>>Nino Raspudić: Hrvatska - mala zemlja za veliku kolonu

>>Komarica: Ne širim objede, već pitam gdje su nestali Hrvati iz RS-a

>>Starije trudnice sve češće traže genetski test o zdravlju djeteta

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar babas
babas
03:24 21.04.2017.

Argentinski ljevicar ide u Moskvu grebati kredite za Agrokor. Trebao je povesti i sefa Anemiju da objasni Rusima kako pripojiti Krim Ukrajini mirnodopskim putem.

Avatar MENSA
MENSA
08:36 21.04.2017.

U svakom slučaju potpuno je besmisleno zanemarivati svoje odnose s tako velikom državom kakva je Rusija. Pogledajte samo kako se ponašaju Njemačka, Francuska i Engleska koje (unatoč besmislenih sankcija) održavaju i te kakve ekonomske "veze" s Rusima. A mi se mi se ponašamo u svakoj "prilici" kao da su Rusi.... "kužni"! Stvarno, većiona pripadnika naše političke "elite" ima IQ na razini sobne temperature! A posljedice posvemašnjeg bezumlja i nekompetentnosti trpimo....svi!

TP
tugomir.pokas
10:36 21.04.2017.

Na primjeru Rusije Plenković je za vrijeme nepotrebnog i provokativnog posjeta Ukrajini i Majdanu pokazao kako mediteranska anemija i jedan umišljeni mozak mogu voditi lošu vanjsku politiku.Posljedice toga svi mi snosimo zato jer imamo takvog premijera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije