Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar u Ženevi

Stier: Nećemo mijenjati zakon o pobačaju

Davor Ivo Stier
Foto: Rainer Jensen/DPA/Pixsell
27.02.2017.
u 13:32

Apsolutno odbacujem dezinformacije da će Vlada promijeniti zakon o pobačaju, kaže ministar Davor Ivo Stier koji danas sudjeluje na zasjedanju Vijeća za ljudska prava UN-a

"Apsolutno odbacujem dezinformacije da će Vlada promijeniti zakon o pobačaju. To je premijer Andrej Plenković više puta rekao da neće učiniti, i ja sam to potvrdio i prije, a i potvrđujem sada." Kazao je to ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier koji danas sudjeluje na zasjedanju Vijeća za ljudska prava UN-a u Ženevi.

–  Što se tiče naše vjerodostojnosti, danas zastupamo ono što smo najavljivali i zastupali tijekom predizborne kampanje – istaknuo je Stier: – Poznat je stav HDZ-a oko zaštite života i stav oko definicije braka. 

Ministar je kazao kako "proširujemo, a ne sužavamo naše aktivnosti u promicanju ljudskih prava", što je naglasio u govoru na Vijeću.

– Tražili smo zaštitu kršćana i drugih vjerskih manjina koje su progonjene upravo zbog toga što pripadaju toj vjerskoj manjini u zemljama u kojima se ne poštuje vjerska sloboda. Isto tako, nažalost, postoje države UN-a u kojima je homoseksualnost kazneno djelo. Tražili smo danas dekriminalizaciju homoseksualnosti jer smatramo da se mora poštivati ljudsko dostojanstvo svake osobe, pa, naravno tako i LGTB osobe. Tražili smo zaštitu prava žena i djevojčica i da se jače angažiramo svi u borbi protiv nasilja nad njima – dodao je Stier.

>> Oštre kritike: Ekstremno zadrti stavovi Ilčića i Stiera vode Hrvatsku u društvo Orbana i poljskih desničara 

Ključne riječi

Komentara 8

GO
gooniegoogoo
14:02 27.02.2017.

dobro je unaprijed znati odluke Ustavnog suda

CR
CROLINDA
14:35 27.02.2017.

pobačaj je ubojstvo i to ubojstvo djeteta - liječnici koji ga vrše krše svoju liječničku zakletvu a jadna svaka pamet koja u tome sudjeluje pomaže nagovara i podržava privatno javno politički ili bilo kako - okusit će Božju pravednost ako ako se iskreno ne pokaju i ne dadnu dobranu pokoru protiv takvog grijeha

BG
bruno.gulam
18:46 27.02.2017.

Zar se ne borite za demografsku obnovu RH? Pa valjda je logično da pobačaj djeluje na broj stanovnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije