Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brodska i Požeška županija

Štete nakon olujnog nevremena zbrajat će se danima

Osijek nevrijeme
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
28.06.2016.
u 14:42

Vatrogasci su i danas imali pune ruke posla.

Vatrogasci su danas (utorak) imali pune ruke posla kako bi u granicama svojih mogućnosti sanirali posljedice olujnog nevremena koje je u ponedjeljak poslijepodne poharalo mnoga naselja Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županijePričinjene štete zbrajat će se danima.

Prema izvješću Županijskog centra 112, na brodskom, novogradiškom i cerničkom području poplavljen je veći broj dvorišta i podruma i porušena su stabla na ceste. Potopljene su i prometnice.

Vatrogasne postrojbe imale su tri intervencije na uklanjanju odlomljenih grana, isto toliko na ispumpavanju vode iz kuća, dvanaest intervencija na ispumpavanju vode iz podruma i jednu na gašenju požara garaže. Intervencije zbog posljedica nevremena imala su i dobrovoljna vatrogasna društva Sibinj, Godinjak i Staro Petrovo Selo.

Zabilježeni su i poremećaji u opskrbi električnom energijom. Prema podacima RC Gorice, leda je bilo na području općine Staro Petrovo Selo. - Stanje je katastrofalno, kao da je prošao tajfun. Ne pamtim da sam ikada vidio ovako nešto. Oluja je čupala drveće i lomila grane. Oštećeni su krovovi, a nakon toga su krenule i bujice.

Toliku količinu vode u kratkom vremenu vodotoci i kanali nisu mogli primiti. Štete na kukuruzu, pšenice i ostalim usjevima su stopostotne, sve je uništeno – rekao je Željko Kočijašević, načelnik Općine Staro Petrovo Selo. Na požeškom području grmljavinsko nevrijeme poharalo je Sulkovce, a voda je ušla i u jednu obiteljsku kuću. U okolici Pleternice, u selu Knežci, došlo je do urušavanja stabala, među ostalim i do poplave koja je bila odlučujuća za slavonske usjeve.

Olujno nevrijeme praćeno naletom leda urušilo je staro stablo hrasta na mostu, a urušene su i mnoge sadnice šljiva te drveća ispred nekih kuća. Srećom, nitko od mještana nije stradao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije