Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužena županica

Stanković: Sramota je da se ne staje na stranu zviždačice

aleksandar stanković
Foto: Boris Ščitar
03.02.2014.
u 16:30

Upitan je li znao da je Jovev radila za HDZ, odnosno da je bila angažirana u kampanji HDZ-ova kandidata za župana, Stanković je uzvratio da je to znao.

– Kolege iz Novog lista mojim su nadređenima poslali upit hoće li me kazniti zato što gošću jučerašnje emisije Jasminu Jovev nisam pitao je li radila za HDZ. I sad sam se morao očitovati oko toga – kazao nam je Aleksandar Stanković.

Upitan je li znao da je Jovev radila za HDZ, odnosno da je bila angažirana u kampanji HDZ-ova kandidata za župana, Stanković je uzvratio da je to znao. Na dodatan upit, zašto to onda nije rečeno ili pitano u emisiji, autor Nedjeljom u 2 uzvratio je:

– Procijenio sam da u tako kratkom vremenu ne treba mutiti vodu s HDZ-om nego što više doznati o kriminalnim radnjama županice. Htio sam što više doznati o kriminalu, a kriminal nije u slobodno vrijeme raditi za HDZ, nego je kriminal ono čemu je moja gošća svjedočila. U cijelom ovom slučaju nije bitna Jasmina Jovev nego kriminal u Sisačko-moslavačkoj županiji na koji je Jovev upozorila.

Stankovića je ogorčio i potez kolega iz Novog lista. To što traže kaznu za njega prokomentirao je riječima:

– Sramota je da nisu stali na stranu jedne zviždačice nego su stali na stranu osobe koja se optužuje za kriminal.

Upit o tome je li Stanković u jučerašnjoj emisiji počinio profesionalni propust, hoće li možda biti sankcioniran i kako te bi li urednici nadređeni Stankoviću reagirali u ovom slučaju i da nije bilo upita iz Novog lista, uputili smo i HRT-u. Uzvraćeno nam je sljedeće:

– U informativnim emisijama HRT-a navedena tema pokrivena je sa svih aspekata dajući svim stranama priliku za iznošenje vlastitih viđenja, stavova ili dokaza. Ističemo kako je HRT priču otvorio, a sva daljnja pitanja koja se tiču navedenog slučaja molimo da uputite odgovarajućim institucijama. Kao što Vam je poznato, HRT neće javno polemizirati o internim pitanjima.

Na Stankovićeve optužbe da su u ovoj priči stali na pogrešnu stranu glavni urednik Novog lista Branko Mijić kazao nam je:

– Tu je riječ o nesporazumu. Nismo se svrstavali ni na čiju stranu. Zapravo, stav je uredničkog kolegija Novog lista da u ovom slučaju tema nije kolega Stanković već je li županica Lovrić-Merzel kriva ili nije kriva. Nitko nije tražio sankcije protiv autora emisije već se na kolegiju samo usputno pitalo je li Stanković znao za informaciju o HDZ-u ili nije. Nije namjera Novog lista polemizirati s kolegama.

>>HZZO pokrenuo kontrolu bolovanja Jasmine Jovev

>>Merzel: Sve su to laži, Jovev je radila za HDZ, a Stanković se sa mnom obračunava

 

Komentara 228

Avatar __________
__________
15:24 03.02.2014.

Što više zviždača, to bolje.

Avatar PROTIV
PROTIV
15:22 03.02.2014.

novi list pravo komunističko glasilo, brane svoju mafijašicu sdpovku a po njihovom zviždačicu pod hitno treba sahraniti!

RE
rennes
15:25 03.02.2014.

Neće HRT javno polemizirati o "internim pitanjima"... Ne sigurno neće, ali će zato, možda, organizirati progon vještica po nalogu trenutnih gazda! Svaka čast Stankoviću i zviždačici! A poltrone iz Novog Lista može biti sram! Ići s prijavom protiv kolege izge iz branše, nema šta! Jako moralno i kolegijalno! Ali hej, pa to je list iz "crvene" Rijeke! Čemu se čuditi ! Ali baš je to super! Zgodno ih je gledati kad u sveopčem metežu i panici rade smiješne pogreške i postaju nervozni !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije