Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKTORICA UPOZORAVA

Stanje je zabrinjavajuće: 'Na liječenje od alkoholizma dolaze i 14-godišnjaci koji su tukli svoju obitelj'

alkohol, norijada
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
30.07.2016.
u 19:23

Doktorica Kirbl kazala je kako postoji velika vjerojatnost da će opijanje dovesti o nekog oštećenja na mozgu.

Mladi sve više piju i miješaju alkoholna pića, a kada se napiju postanu agresivni, govori liječnica dr. Marija Kribl, ravnateljica Centra za prevenciju i liječenje ovisnosti.

Kribl je u razgovoru za Glas Slavonije iznijela neke zabrinjavajuće podatke o alkoholizmu među mladima i njihovim navikama.

- Miješaju sve s pivom i vinom i ispijaju pića dok se ne opiju do nesvijesti. Još je gore što su sada počeli takvi alkoholizirani pušiti osvježivače prostora. Kakav to efekt ima to samo nebo zna - objašnjava Kribl.

Dodaje da ta djeca sve češće zlostavljaju svoje najbliže te se na liječenje od alkoholizma javljaju samo oni koji moraju.

- Dođu samo oni mladi koji su dobili sudsku mjeru obveznog liječenja, i to najčešće zbog obiteljskog nasilja. Imamo nekoliko klijenata koji su dobili takvu mjeru jer su se alkoholizirali i napadali obitelj. Najčešće se tu radi o osobama u dobi od 14, 15 i 16 godina, a žrtve su uglavnom roditelji ili baka i djed - kazala je Kribl i dodala da postoji velika vjerojatnost da će opijanje dovesti o nekog oštećenja na mozgu.

>> Alkohol je i u malim količinama opasniji nego što smo mislili

Komentara 3

PE
Pemac49
20:52 30.07.2016.

To zahvalite ex presidentu Josipovicu i zna se Vladi pod vodstvom onog Idiota sto mu je pukla cjev kad su Slavonci plivali mislim da znate o kom se radi !

SD
sdpesticid
20:28 30.07.2016.

kakvu perspektivu su stvorili te nude političari roditeljima i ovoj djeci nije niti čudno bježanje iz stvarnosti na najgori mogući način. strašno na što je spalo naše društvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije