Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradsko vijeće

Stambena problematika Vukovara i dalje bez rješenja

Ivan penava
Marko Mrkonjić/PIXSELL
05.03.2015.
u 16:08

O situaciji u na terenu govori i to kako je u Vukovaru nepoznat broj stanova koji su zaključani, a korisnici žive negdje drugdje, a da se u isto vrijeme na listi za stambeno zbrinjavanje nalazi 1450 zahtjeva

Neriješena stambena problematika jedan je od gorućih problema sa kojima se Vukovar suočava od Mirne reintegracije pa do danas, a s obzirom na sve rečeno na današnjoj tematskoj sjednici Gradskoga vijeća Vukovara, na kojoj se govorilo o toj problematici, tako će ostati i dalje. O situaciji u na terenu govori i to kako je u Vukovaru nepoznat broj stanova koji su zaključani, a korisnici žive negdje drugdje, a da se u isto vrijeme na listi za stambeno zbrinjavanje nalazi 1450 zahtjeva.

– Godinama je postojala stambena komisija u Vukovaru koja je uspješno rješavala stambenu problematiku da bi onda taj posao, iz nekog razloga, bio prebačen u Zagreb. Rezultat toga se vidi danas na terenu. Mislim kako bi najbolje bilo ponovno pitanje stanova vratiti Vukovaru. Vjerujem kako bi mi taj problem riješili za godinu do dvije, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava dodajući kako očigledno ljude koji žive 300-ak kilometara dalje ovaj problem previše ne interesira.

Kaže i kako Grad Vukovar nema ljude niti ustrojenu službu za taj posao ali kako bi sigurno kvalitetnije radili posao tim prije što su upravo oni ti koje građani svakodnevno pitaju za stambeno zbrinjavanje. Vijeću su nazočili i predstavnici Državnoga ureda za stambeno zbrinjavanje koji su iznijeli niz brojčanih podataka o dodijeljenim stanovima kao i onim danim u najam.

– Ove godine Ured raspolaže sa oko 150 stanova koji će biti raspoređeni prema listi prioriteta. Kada je riječ o praznim stanovima tu imamo i one koji su darovani, a koji mogu biti teoretski prazni, dok su stanovi u najmu podložni provjerama i potpisani ugovori se mogu raskinuti. U Uredu imamo zaposlen mali broj ljudi, ali ipak djelujemo po saznanjima i dojavama, rekao je Predrag Batarelo, zamjenik predstojnice Državnog ureda.

Međutim, niti Ured nema informacija koliko je u Vukovaru stanova danih u najam prazno niti uopće znaju koliko će iduće godine stanova biti na raspolaganju za dodjelu građanima sa liste. Ured je zadužen i za otkup stanova, čija rješenja građani čekaju i po nekoliko godina iako su podnijeli svu potrebnu dokumentaciju. – Postoji procedura provjere, a ti postupci ponekad dugo traju, rekao je Batarelo. Predsjednik Gradskoga vijeća Vukovara Igor Gavrić rekao je kako je tematsku sjednicu sazvao u vrijeme kada se pravi nova lista za stambeno zbrinjavanje. Dodao je o kako je sa Državnim uredom i gradskom tvrtkom Tehnostan dogovoreno da zajednički idu u poboljšanje energetske učinkovitosti i uređenje fasada kao i da će grad, u ime ustanova, moći aplicirati za dodjelu stanova za deficitarna zanimanja.

>> U Vukovarsko-srijemskoj županiji moraju početi razmišljati 'turistički'

Komentara 4

SI
Sittingbull
20:47 05.03.2015.

I danas se dodjela stanova obavlja u Vukovaru a ne u Zagrebu. Penava nema pojma. Dobro znamo kako je to izgledalo kada je hadeze dijelio stanove. Ne ponovilo se.

HR
Hrabraja
17:45 05.03.2015.

Od kada je HDZ u Vukovaru na vlasti totalni je raspad sistema.Puno smo ocekivali malo dobili. Samo je za ove bio peofesor Baltazar.

Avatar eli974
eli974
23:00 05.03.2015.

na ovom čovjeku se vidi da je jako intelegentan,jakoooo!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije