Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko

'Srpski političari šire laži i mitove umjesto da se zapitaju kako je bilo nama pod okupacijom'

milanović karamarko knin 2015.
Goran Stanzl/PIXSELL
05.08.2015.
u 11:26

Vladimir Šeks izjavio je da su emocije danas snažne kao što su bile i prije 20 godina

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na kninskoj tvđavi izjavio je kako je na današnji dan jako ponosan, ali se i prisjeća stradalih branitelja. Upitan kako komentira izjave predsjednika Srbije Tomislava Nikolića rekao je kako bi u Srbiji trebali biti svjesni da je odlazak srpskog naroda režiran u Miloševićevoj kuhinji.

– Srpski političari šire laži i mitove te nameću kolektivnu odgovornost. Mi smo se branili i trebali bi se zapitati kako je bilo hrvatskom narodu pod okupacijom – rekao je Karamarko koji nije htio komentirati upit zašto premijer Milanović ne drži govor u Kninu. 

Sličnog je stava i Vladimir Šeks koji je izjavio da su emocije danas snažne kao što su bile i prije 20 godina, a komentirao je i izjave srpskog predsjednika Nikolića.

– Postoje zapovjedi i dokumenti iz kojih se vidi da su srpske vođe, Martić i ostali, prisilili srpsko stanovništvo na odlazak i evakuaciju. Dio je otišao dobrovoljno i o to onaj koji se bojao odgovornosti za ono što je činio u ratu, a drugi su otišli pod pritiskom srpskih vođa. Žalosne su izjave Nikolića, a pokazuju da vuk dlaku mijenja, a ćud nikako – rekao je Vladimir Šeks. 

>> UŽIVO Podignuta hrvatska zastava na kninskoj tvrđavi i otkriven spomenik Franji Tuđmanu

Komentara 26

DU
Deleted user
13:11 05.08.2015.

Teško je njima prihvatiti činjenicu da su bili uzrok i glavni agresori u ratu. Politički vrh i intelektualci su zahukali tu zavjeru i na kraju je samo stradao nevin narod, ubjeđen propagandom o ugroženosti Srba u Jugoslaviji i potrebom za ujedinjene "srpskih zemalja". Žalosno je što tu činjenicu većina njih ne prihvaća. Žalosno je što su protjerali toliko ljudi iz svih okupiranih krajeva (iz Republike Srpske je protjerano gotovo pola milijuna Hrvata i Bošnjaka), ali za njih je to oslobađanja. Agresor se ponavljanjem laži želi pretovoriti u žrtvu, ali to im na ovim prostorima neće uspjeti - mogu to pokušavati lobiranjem, ali to nikada neće umanjiti njihovu odgovornost i želju da se krivanja raspodjeli na tri sukobljene strane. U ratu smo pobjedili, a sada u miru tu pobjedu moramo očuvati kroz jedinstvo, ali i poštivanje srpske manjine u našoj državi, no nikako pod uvjetima da zagovaraju velikosrpsku politiku i cijeli jedan narod nazivaju ustašama... ako ne žele biti lojalni građani ove zemlje, znaju gdje je Srbija i neka tamo idu slijepo štovati mitologiju velikosrpstva!!!Možda sam osobno sklon patriotizmu i neovisnosti hrvatske države, ali se uvijek volim prisjetiti i Savkinih riječi iz 7o-ih u kojima beograd proziva za "unitarizam i velikosrpski šovinizam" - dakle moje pretpostavke nisu mišljenje čovjeka nesklonog Jugoslaviji, već i činjenica!

TO
torcidaš
12:29 05.08.2015.

Buduci predsjednice Vlade RH sretan t Dan pobjede

SK
Sviraj_kraj
13:14 05.08.2015.

Slavimo danas veliki dan za Hrvate i Hrvatsku, pustimo Nikolića i ostale jadnike nek baljezgaju što hoće...a Karamarkova je svaka riječ na mjestu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije