Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srpski ministar vulin

'Prije nego spomenete Srbiju prvo pogledajte u svoje dvorište'

Aleksandar Vulin
Foto: screenshot Reuters/Pixsell
03.05.2015.
u 10:04

Srpski ministar rada Aleksandar Vulin ponovno je kritizirao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović zbog izjava u Borovu selu

Ubrzo nakon izjava predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića u Borovu Selu, prilikom obilježavanja 24. obljetnice ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika reagirao je i srbijanski ministar rada Aleksandar Vulin. On im je u svome već prepoznatljivom stilu poručio da pogledaju u svoje dvorište prije nego što upute kritiku Srbiji te da ostave Srbiju na miru.

– Ako je suditi po sve učestalijim izjavama dužnosnika u Hrvatskoj nema ni većih ni važnijih problema i tema od Srbije. Predstavnici zemlje, koja slavi dan kad je protjerala 250.000 svojih državljana srpske nacionalnosti, trebalo bi da znaju da ne treba da kritiziraju zemlju u kojoj se ratni zločini dokazano procesuiraju bez obzira na nacionalnost – rekao je Vulin reagirajući na izjave da pravda nije stigla tvorce ideje o Velikoj Srbiji kao i na poziv da srbijanske vlasti sada mogu pokazati svoje europsko opredjeljenje tako što će osuditi preostale optužene za zločin u Borovu selu.

– Zločini počinjeni na Koranskom mostu, Lori, Medačkom džepu, Pakračkoj poljani u akcijama "Bljesak“ i "Oluja“ još čekaju da budu rasvijetljeni i kažnjeni, ali prije svega da budu priznati i osuđeni od hrvatske javnosti. Prije nego se zatraži od Srbije da dokazuje svoju europsku opredijeljenost, neka ministar hrvatske policije najprije dokaže svoju europsku opredijeljenost tako što će osigurati poštovanje zakona i omogućiti da Srbi u Vukovaru bez straha od nasilja mogu da pročitaju ćiriličko pismo na javnim zgradama ˜– rekao je Vulin.

>> Grabar-Kitarović: Mora se znati istina o Domovinskom ratu i tko je započeo

Komentara 81

Avatar comparator
comparator
10:25 03.05.2015.

ovaj se namjerno pretvara i tipično bizantinski glumata. Srbija se kao agresor nema što loviti za nekakve izlike koje ne stoje jer je uzročnik napravila nepopravljivu i dalekosežnu štetu sebi a i svojim sunarodnjacima koje je povela u agresiju nana Hrvatsku. Tek kad srpska javnost prihvati krivicu Srbije za tu agresiju a vlast prizna istu onda može doći do stvarne normalizacije odnosa . Uzalud se srbijanski političari izjašnjavaju kao evropski nastrojeni jer je to velika prijetvorna bizantinska laž. Srbi su istočnjački proruski nastrojeni a laž im je osnovni moto koji kombiniraju s sladunjavim laskanjem i pretjeranim prijateljstvom koje služi za zaskakivanje na grbaču onih koji im povjeruju. Srbija nikad pa ni tada neće postati evropska država !

DU
Deleted user
11:10 03.05.2015.

Vuline Hrvatska nije išla u rušilački pohod na srbiju i zauzimenje srpskog teritorija,vidiš bilo je to obrnuto Vuline agresor na Hrvatsku je Srbija i svako ignoriranje če vas skupo koštat.

DH
dalibor.hren
10:15 03.05.2015.

Možda monkey ne zna da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku!? Toliko o dvorištu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije