Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Redovna obuka

MORH: Hrvatski MiG-ovi nisu ušli u Republiku Srpsku

MIG
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
23.09.2016.
u 12:08

Navode kako je ova informacija proslijeđena MUP-u Republike Srpske iz Policijske stanice Novi Grad (Bosanski Novi), no još nema službene potvrde o tome.

Srpski mediji prenijeli su vijest ATV-a kako su dva borbena aviona vojske Republike Hrvatske u četvrtak u 11.20 sati preletjela iznad mjesta Dobrljin kod Bosanskog Novog u BiH i uputili se u pravcu Kostajnice.

Navode kako je ova informacija proslijeđena MUP-u Republike Srpske iz Policijske stanice Novi Grad (Bosanski Novi). Policijski službenici u Dobrljinu dobili su dojavu da su dva aviona Oružanih snaga RH u niskom letu preletjela to mjesto.

Na naš upit, iz Ministarstva obrane republike Hrvatske izvijestiti su kako su zrakoplovi HRZ-a i PZO-a letjeli na planiranoj ruti, na području Republike Hrvatske te da nije bilo povrede zračnog prostora.

– Zrakoplovi MiG 21 HRZ-a i PZO-a u četvrtak oko 11 sati letjeli su na ruti Turanj (kod Karlovca) – Gvozdansko – Banova Jaruga – Varaždinske toplice – Sv. Ivan Zelina te nakon toga natrag u bazu na Plesu. Let je bio dio redovnih obučnih aktivnosti i proveden je sukladno svim pravilima i propisima te je najavljen 24 sata ranije preko sustava najave letova, čije su informacije dostupne i svim kontrolama zračne plovidbe u regiji – priopćili su iz MORH-a za Večernji list.

>>Hrvatski MiG-ovi presreli i prepratili putnički zrakoplov zbog dojave o bombi

>>Ruski MiG-ovi skupo bi stajali Beograd: Remont ne bi bilo moguće obaviti u Srbiji

Komentara 81

BI
bijelocrveni
09:43 23.09.2016.

Ovo je kao ono iz 90-ih kada su "ustaše bacale srpsku decu lavovima"! Svi koji su preživjeli 90-e znaju što je srpska propaganda!

Avatar pendreck
pendreck
09:58 23.09.2016.

Stvaranje histerije Sad jos malo o Jasenovcu...dobro ponata "igrica"

TR
Trnjanec
10:03 23.09.2016.

Pogledao sam na karti, to je 100 metara od državne granice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije