Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP Ante Starčević

Srbija ne može u EU dok ne kaže gdje su nestali

Ivan Tepeš
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
22.12.2014.
u 13:51

Podsjetio je kako je HSP AS kao jedina parlamentarna pravaška stranka pozvala na suradnju ostale pravaške stranke, udruge i pojedince koji baštine pravašku ideologiju

Srbija ne može u EU dok ne kaže gdje su nestali, dok ne dostavi minske karte i ne vrati opljačkano kulturno blago – rekao je Ivan Tepeš, predsjednik HSP-a Ante Starčević, u Slavonskom Brodu.

Prema njegovim riječima, Hrvatska u odnosima sa susjedima mora iskoristiti svoju snagu i mogućnosti koje ima kao zemlja članica EU. Europski put BiH treba uvjetovati poštivanjem prava Hrvata kao konstitutivnog naroda i njihovim povratkom u Republiku Srpsku.

– To je onaj minimum ispod kojega ne možemo ići – istaknuo je Tepeš. Na prvoj konferenciji za novinare nakon Izvanrednog sabora stranke u Zadru on je rekao kako je na tom veličanstvenom skupu pokazano jedinstvo i zajedništvo u stranci koja broji 15 tisuća glasova i koja nije uzdrmana posljednjih tjedana, čime je poslana jaka poruka. Kao dio domoljubne koalicije, ova će stranka, istaknuo je, raditi na poticanju investicija, ali pri tome će voditi računa i o socijalnim pravima hrvatskog radnika. – Ne smijemo dozvoliti da dođemo u situaciju da privučemo investitore, a da onda naš radnik kod tog investitora radi za minimalnu plaću i bez ikakvih prava – rekao je Tepeš.

Podsjetio je kako je HSP AS kao jedina parlamentarna pravaška stranka pozvala na suradnju ostale pravaške stranke, udruge i pojedince koji baštine pravašku ideologiju i kako je na tom tragu već potpisana kolacija s HČSP-om. Time se, kaže, osnažuje pravaški korpus unutar domoljubne koalicije, koji će djelovati kao korektiv kada bude preuzeta odgovornost vođenja države. Glavni tajnik Pero Ćorić rekao je kako se ova stranka proteklih nekoliko mjeseci nije razbacivala velikim riječima, nego je stoički podnosila niz neistina i laži koje su se pojavljivale u javnosti, osobito nakon što ih je napustila Ruža Tomašić.

– U našoj stranci nije bilo nikakvih drastičnih promjena niti radikalnih zaokreta. Uspjeli smo jedini sačuvati izvorno hrvatski politički svjetonazor i istodobno sa svojim programom postati moderniji, aktivniji i agilniji nego ikad – rekao je Ćorić. On je dodao kako njegova stranka čvrsto podržava kandidaturu Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu te kako će zajedničkim snagama maknuti "kuhanu pileću nogu" s Pantovčaka.

Predsjednik Glavnog stana stranke Tomislav Vlajnić osvrnuo se na aktualno stanje u Đuri Đakoviću, u kojemu je, kaže, na djelu pokušaj kriminalnog preuzimanja te tvrtke, bez obzira na to što iza toga stoji hrvatska država. Po njemu, iza aktivnosti oko slavonskobrodskog industrijskog giganta stoje interesi jedne druge lokalne zajednice, koja ovaj grad i Brodsko-posavsku županiju doživljava kao konkurenciju i na vrlo perfidan način uništava njezinu infrastrukturu.

– Ministar Vrdoljak prvi je krivac za sve ono loše što se događa u Đuri Đakoviću, od kadroviranja pa do kapitalizacije u kojoj je država praktično sama od sebe kupila tvrtku za koju je zadužena – rekao je Vlajnić.

>>HSP AS protivi se povećanju sredstava za stranke

>>'Srbiju treba zablokirati dok ne kaže gdje je ijedan hrvatski civil i branitelj'

Komentara 61

Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:20 22.12.2014.

Srbiji ne ratificirati sporazum u EU dok god ne kaže gdje su nestali, daju karte i odštetu za minska polja, vrati ratnu odštetu od 32 milijarde dolara i ne ispričaju se usred Hrvatske!

SA
sablja810
15:44 22.12.2014.

RH nema nazalost ni vanjsku ni unutarnju politiku. Nema ni pravog polticara. Vladaju bezposleni i nesposobni sluzbenici.A EU nece vise primati nikoga, barem sljedecih 10 godina. A susjedne drzave, osim Bosne, nemaju trenutno volje za promjenama niti su u stanju izgraditi normalnu zemlju.

KR
krass
15:53 22.12.2014.

Hrvatska je rstovala protiv Jugoslavije i dobrovoljaca, ne vidim zasto bi vam placali odstetu kad stecssmi porusili.A jad cecte vi platiti ostetu gradjanima bosne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije