Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIRKUS U SKUPŠTINI SRBIJE

Srbija smijenila ministra koji je uvrijedio novinarku seksističkim komentarima

bratislav gašić
Foto: screenshot/youtube
1/2
06.02.2016.
u 11:30

Vučić: Odluku o razrješenju potpisao sam zato što naše društvo mora biti pristojno, a Srbija pristojna, normalna i moderna država

Skupština Srbije jučer je razriješila Branislava Gašića s mjesta ministra obrane, prenosi B92.

Premijer Aleksandar Vučić najavio je njegovu smjenu još u prosincu, nakon Gašićeva seksistička ispada. U skupštini je za smjenu glasovalo 195 zastupnika, koliko ih je i bilo u dvorani. 

- Odluku o razrješenju Bratislava Gašića s mjesta ministra potpisao sam zato što naše društvo mora biti pristojno, a Srbija pristojna, normalna i moderna država - rekao je Vučić u skupštini. Ministra financija Dušana Vujovića ovlastio je da obavlja funkciju ministra obrane do izbora novog ministra.

Podsjetimo, Gašić je u prosincu novinarki Zlatiji Labović, koja se sagnula kako ne bi bila u kadru kolegama, rekao: Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu". Snimka se proširila internetom te izazvala osude i prosvjede novinara. Organizirani su i prosvjedi u više gradova u Srbiji podsloganom "Novinari ne kleče". 

Zastupnici vladajuće koalicije, njih oko dvije stotine, napustili su skupštinu u znak prosvjeda zbog poruke zastupnika DS-a Dragana Šutanovca na Twitteru kojom je, smatraju, uvrijedio predsjednicu Skupštine Maju Gojković. "Vučić o pristojnosti, Maja o poštenju, Marjan o kulturi... #realitySkupština", napisao je Šutanovac, koji je poslije rekao da se referirao na to što je Gojković promijenila više stranaka. Dio zastupnika na kraju se ipak vratio u dvoranu na glasanje za smjenu.

Zastupnik Borislav Stefanović oštro je kritizirao Vučića optužujući ga da uništava zemlju.

- Vi ste atlas koji nosi zemaljsku kuglu na svojim plećima. Vi ne spavate, vi radite vrijedno, dok i posljednji građanin Srbije ne živi u bijedi ili je ne napusti. Vi ste atlas koji uništava ovu zemlju - rekao je Stefanović.

 

Dok su zastupnici izlazili iz dvorane, premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da bi rado i on izašao, ali da kao predlagač smjene mora ostati.

>> Ministar mi je rekao da voli novinarke koje kleče, a onda se pred svima smijao

Komentara 18

Avatar whitesox
whitesox
11:58 06.02.2016.

brine me to što Vučić diktira i proizvodi afere u RH preko svojih agenata nego jedan četnik manje u njegovoj vladi!

Avatar emilsalis
emilsalis
14:15 06.02.2016.

Vucicu ...samo napred , ocisti zemlju od korova !!! Ovaj minister je obicna seljacina (nema nikakve veze sa ruralnim podrucjem) zivi na asvaltu, ima mozak od betona, satisfakciju pronalazi u uznemiravanju okolnih bica (svih vrsta), ego mu raste naprasitom brzinom, stice dojam nadmocnosti i glumi flegmu. termin po sebi nekvalitetan, neadekvatan, ali uvrzen u narodu ja bih poistovetio sa kretencina !

VE
verica2
14:16 06.02.2016.

Trebalo bi oduzeti saborski mandat Peri Ćoriću zbog prostačkog SMSa koji je poslao Ruži Tomašić! Kad je u stanju to napraviti svojoj bivšoj kolegicii, što bi tek radio ideološkim protivnicima, ljudima koje smatra neprijateljima. Ne usudim se ni misliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije