Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
namještaljka ili greška

Srbi optužuju hrvatsku tvrtku, a ne plaćaju joj za njezin softver

30.07.2015.
u 15:00

Televizijsko izvlačenje u Srbiji nema nikakve veze s tvrtkom Nirvana, tvrdi njezin vlasnik Arsen Dobrota

Namješta li se uistinu izvlačenje brojeva lota?

To pitanje nameće se nakon izravnog TV prijenosa lota u Srbiji, gdje se u trenutku kad je kamera prikazala da je četvrti izvučeni broj 27 u grafičkom ispisu redoslijeda niotkud pojavio broj 21. Nakon kraće zbunjenosti voditeljice izvlačenje je nastavljeno i kao peti izvučeni broj iz bubnja je, gle čuda, iskočila upravo kuglica s brojem – 21. Izvučeni su preostali brojevi, no rodio se skandal o namještanju.

Vidjeli dokaz

Milijuni gledatelja mogli su reći – dokaz smo vidjeli vlastitim očima. I dok je bivši predsjednik Skupštine Državne lutrije Srbije Vladimir Đukanović na svom Facebook profilu ustvrdio "da ne postoji mogućnost namještanja izvlačenja", iako je u to sad "teško povjerovati", on je krivnju za pogrešku prebacio na softver za loto koji, kako je naveo, "već 10 godina radi i održava krajnje nekredibilna tvrtka Nirvana iz Zagreba, za koju nitko u svijetu igara na sreću nije čuo". Pritom je dodao da "onaj tko drži softvere izvlači najveći kajmak", odnosno novac, optuživši potom Nirvanu da to godinama čini u Srbiji.

 

Izostala je reakcija zbog greške, a bilo kakva manipulacija s izvlačenjem loto- brojeva apsolutno je neprihvatljivo

Darijo Maričević

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je stanje u državnoj lutriji katastrofalno, policija istražuje slučaj, kršenje povjerenja građana ne smije se događati i da svi koji su sudjelovali u prijevari znaju "kamo će putovati".

Vlasnik tvrtke Nirvana Arsen Dobrota jučer nam je rekao da su prije 10 godina Lutriji Srbije isporučili spomenuti softver, koji su 2000. isporučili i Hrvatskoj lutriji.

Pripremaju tužbu

– Kad je Đukanović došao u Lutriju Srbije, prestali su nam plaćati licenciju, a softver četiri godine i dalje bespravno koriste. Pokušali smo taj spor riješiti mirnim putem, a sad pripremamo tužbu. Lutrija Srbije koristi naš softver, no televizijsko izvlačenje prati drugi softver koji s Nirvanom nema veze. Mislim da se nije moglo manipulirati izvlačenjem, već se radilo o grešci operatera odnosno loše je napravljen softver za praćenje TV izvlačenja – kazao je Dobrota. Darijo Maričević iz Hrvatske lutrije kazao je pak da je izostanak promptne reakcije zbog pogreške kompromitirao samo izvlačenje te da je bilo koja vrsta manipulacije s izvlačenjem loto-brojeva apsolutno neprihvatljiva. Dodao je da Hrvatska lutrija ne radi s tvrtkom Nirvana i da HTV izravno prenosi izvlačenja lota.

>>Je li loto u Srbiji namješten? Ovo je mogući dokaz

Komentara 13

TT
The Terminator the Khmer Rouge
15:22 30.07.2015.

Namještanje igara na sreću nije svojstvena samo za Srbiju, Hrvatska i skoro sve druge države su također poligoni za prijevaru u igrama na sreću.................... Jednostavno pitanje: Dali poznajete nekog tko je dobio značajniji zgoditak?.... NE?......zato jer nitko nije dobio osimim beznačajnih sumica. .............. Dobitnici su uglavnom imaginarne osobe

Avatar puma001
puma001
09:53 31.07.2015.

hehe,tako i treba dok se sirotinja ovdje prepucava ko ima vise aviona ili sto bi rekli (zrakoplova ljudi uzimaju lovu.Tako i treba hahahahahaha.niste i nismo bolje ni zasluzili.

OB
Objektivno...
15:23 30.07.2015.

Teško mi se oteti dojmu da se i neke presude donose na sličan način iz bubnja. Samo što te akterice nemaju ni približno šarma kao ova lutkica koja cvrkuće koji će broj biti tek izvučen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije