Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.04.2014. u 12:00

Marin Barišić odbio je svjedočiti na poziv Županijskog suda u Splitu u predmetu protiv fra Šime Nimca

Marinu Barišiću prijeti kazna

Marin Barišić, nadbiskup splitsko-dalmatinski, odbio je svjedočiti na poziv Županijskog suda u Splitu u predmetu protiv fra Šime Nimca uz popratno pismo kojim moli sudsko vijeće da mu ne dostavljaju pozive za rasprave „zbog velikih obaveza koje ima“. Kako je svjedočenje važno i na njemu ustraje odvjetnica fra Šime Nimca, splitskom nadbiskupu sada zbog neodazivanja sudu prijeti prisilno dovođenje, novčana kazna ili u krajnjoj instanci zatvorska kazna. Možda da nadbiskup pokuša s novim pismom i zatraži pravo na svjedočenje videolinkom iz sakristije.

Propalo krstarenje

Obitelj s bebom zarobljena u Nauti Lamjani

Alain Khan, novi stečajni upravitelj Naute Lamjane, već je suočen s odštetnim zahtjevom od 50.000 eura. Novozelanđanin Andrew Lang, naivno očekujući da će mu jahtu u ponedjeljak spustiti u more, došao je na Ugljan i sada s obitelji i tromjesečnom bebom spava u brodu na suhom. Pokušao je razgovarati s upraviteljem Khanom, ali ga je, piše Slobodna, Khan ignorirao. Lang se nada da će jahta brzo zaploviti, ali za to će mu trebati pomoć stotinjak specijalaca.

Ministar geologije

Vrdoljak misli da je Hrvatska bogata ugljenom

Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, pohvalio se u emisiji Veto da ćemo igurno graditi TE Plomin 3, „što za nas znači novi energetski izvor kojim možemo smanjiti ovisnost o uvozu“. Da, Hrvatska je poznata po nalazištima ugljena.

Razgrabljene skripte za Knjigu postanka

Kreacionisti cijelog svijeta na putu u Zagreb

Damir Boras, novi rektor Sveučilišta u Zagrebu, izjavom iz nastupnog govora, kako želi da ta institucija „postane ono čemu težimo – mjesto temeljnih biblijskih vrijednosti koje se danas, nažalost, ne poštuju“, efektno je privukao pažnju znanstvene javnosti na Hrvatsku. Studenti geologije iz cijelog svijeta pohrlit će u Zagreb slušati predavanja o nastanku svemira u 7 dana, a može se očekivati i navala mladih biologa koji bi radije slušali o kreacionizmu nego o Darwinovoj teoriji evolucije. Fizičari neće dolaziti u strahu od ranije Borasove izjave da „ako nestanu svi fizičari u Hrvatskoj ne bi se ništa dogodilo u svijetu“.

Komentara 5

KA
kafka
13:32 17.04.2014.

Silovanje države i ignoriranje iste, a cijenu u svim slučajevima plačaju građani Hrvatske.

CH
CH2710
15:46 17.04.2014.

Popovska posla... AMEN...!!!...

DU
Deleted user
20:42 08.01.2015.

ajde partizani mir .... oteli ste sve sto imate od ljudi 45-te i prema tome jezik za zube....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije