Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U današnjem Večernjem listu

Specijal: Zašto mora otići šef SOA-e

Naslovnica 7.2.
Foto: Vecernji.hr
1/3
07.02.2016.
u 00:11

U specijalu o smjeni Dragana Lozančića pišu Iva Puljić Šego, Davor Ivanković, Dražen Ćurić, Marinko Jurasić, Tea Romić...

Skandal oko smjene “šefa hrvatskih špijuna” uklopio se u dramatične trzavice i kaos koji u nas vlada posljednjih mjeseci. Otvoren je putem medija, prije desetak dana, tvrdnjom s Pantovčaka da se Dragan Lozančić prošle godine aktivno uključio u politiku za račun premijera Zorana Milanovića, koji ga je 2012. i bio postavio. Ta se teza objašnjava propustom koji je, navodno, Lozančić počinio kada je, u sklopu akcije prisluškivanja Zdravka Mamića, dopustio da u “mjere” uleti i hrvatska predsjednica. Navodno, a predsjednica je u tom razdoblju desetak puta kontaktirala s Mamićem, tek je nekoliko tjedana ili mjeseci poslije Lozančić učinio ono što je imao obvezu učiniti odmah – obavijestiti je u četiri oka da se druži s osobom koja je pod mjerama. Na Pantovčaku su uvjereni da je Lozančić transkripte “ulovljenih” razgovora predsjednice nosio Milanoviću. To je, onda, kažu samo ojačalo njezino nepovjerenje. Došlo je do promjene vlasti i predsjednica je pokrenula smjenu.

Za smjenu se zalaže i Tomislav Karamarko, a sa svime je upoznat i premijer Tihomir Orešković. On je, kažu, bio upoznat s time što će predsjednica učiniti, da će prva poslati “razrješnicu”. Vjerojatno premijer nije očekivao da će ta razrješnica stići dok je on još govorio novinarima o tome da će o Lozančiću s predsjednicom donijeti odluku “u pravo vrijeme”, no to treba pripisati stilu predsjednice, koja ne misli tjednima čekati da se koalicijski partneri nove Vlade usuglase.

>> Potez “ženskog Tuđmana” tjera Vladu na brže donošenje odluka

Ostatak ovog teksta i sve ostale iz specijala o situaciji oko šefa SOA-e Dragana Lozančića pročitajte u sutrašnjem Večernjem listu ili prolistajte e-izdanje!

Neke od tema koje donosimo u današnjem Večernjem listu:

- Papa Franjo i patrijarh Kiril - 99 razlika između dvije Crkve

- Ljevica uzvraća udarac

- Debeljak: Linić me nikako nije volio. A ja, da sam bio fakin, mogao sam otvoriti predstečajnu nagodbu i zaraditi 100 milijuna kuna

- Životna priča: Željko Babić

- Hrvati u Legiji stranaca

- Ivan Zak: Uspješan glazbenik mora biti i uspješan poduzetnik, samo financijski neovisan možeš raditi što voliš

- Feljton: Elon Musk

Foto: Vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 86

BO
borju
21:31 06.02.2016.

Mesić pomilovao 767 kriminalaca i sad tek to saznajemo.

ZE
Zemuncevic
21:21 06.02.2016.

Ako je nesto potrebno rijesit,rijesi danas i ne ostavljaj za sutra!!!!

PO
pozornik66
21:25 06.02.2016.

Triba ga smjeniti i isteažiti aferu do kraja, da vidimo tko je sve došao do transkripta i tko je prekršio zakon

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije