Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HGSS U AKCIJI

Spašena penjačica u Paklenici, motorist izvučen iz provalije

HGSS
Foto: HGSS
1/3
23.10.2016.
u 20:00

Pod penjačicom se odlomio komad stijene pa je pala u provaliju duboku 30 metara; motorist je sletio s ceste kod Modrića

Hrvatska gorska služba spašavanja spasila je danas penjačicu koja je pala s 30 metara visine. Penjačica se uspinjala u smjeru Josipa Debeljaka kad se pod njom odlomio komad stijene.

Budući da se u Paklenici održava ispit za spašavatelje na teren su odmah po dojavi, koja je stigla u  10,42 sati, izišli svi raspoloživi spašavatelji. Unesrećenoj je ukazana prva pomoć te je kosim transportom u brdskoj nosiljci "mariner" spuštena do podnožja te predana Hitnoj medicinskoj pomoći u 11,45, navodi HGSS na svojim internetskoj stranici.

Dan ranije, u subotu oko 13.55 sati, stigao je poziv putem centra 112 o prometnoj nesreći kod sela Modrića prema Starigradu. Motociklist je izgubio kontrolu nad vozilom te sletio u provaliju duboku 15 metara.

Kako Hitna medicinska pomoć nije mogla pristupiti unesrećenom, zatražena je asistencija HGSS-a. Na lokaciju je ubrzo stiglo 12 spašavetalja iz raznih stanica koji su se zatekli u Starigradu na ispitu za spašavatelje te su izvukli unesrećenog.

>> Anđeli spasa: HGSS je dokaz da humanost još nije mrtva

Komentara 1

MA
maliMalecki
00:06 24.10.2016.

Bravo ekipa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije