Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znaju ga i kao 'amerikanca'

Šokirani susjedi: O prošlosti nije puno govorio. Miran je, tih, povučen

auschwitz
29.01.2014.
u 23:04

Vlasnik je dvaju stanova u zgradi, situiran je, a priča se i da je pomagao brojnoj rodbini u Čepinu, široke je ruke - dodaju.

Vijest da se možda upravo za njihovim susjedom traga zbog ratnih zločina u Drugom svjetskom ratu, šokirala je stanare zgrade u kojoj živi Jakob Dencinger. Opisuju ga kao vedrog, simpatičnog "čikicu".

- Miran je, tih, povučen. Voli se šaliti, načitan je, kulturan, informatički pismen - govore. Znaju ga i kao "Amerikanca", a taj je nadimak dobio jer je godinama živio i radio u Americi. Imao je tamo, navodno, i građevinsku firmu koju je ostavio sinu kada je otišao u mirovinu.

- Vlasnik je dvaju stanova u zgradi, situiran je, a priča se i da je pomagao brojnoj rodbini u Čepinu, široke je ruke - dodaju. Znali su, navode, i da je imao nešto imovine u Njemačkoj. Svjetski je putnik, posjećivao je i druge kontinente, a susjedima ljubazno slao razglednice. O prošlosti nije puno govorio. Bolestan je u posljednje vrijeme pa ga rjeđe viđaju.

>>Čuvar iz Auschwitza kojeg traži Njemačka živi u Osijeku!

Komentara 16

Avatar El Indio
El Indio
08:09 30.01.2014.

Mozda je 1945. presao u partiju. Onda nebi bilo ni cudno da je dosad pozivio na slobodi

CR
crofish
07:44 30.01.2014.

ima 90 godina...kakav bi trebao biti nego miran i povučen?

Avatar El Indio
El Indio
08:29 30.01.2014.

U cemu je problem? Njemacka trazi njegovo uhicenje. Do 90.ti je zivio u Ameriki a dosad se suska da zivi u Hrvatskoj. Da stvarno zivi u Osijeku davno bi ga ulovili i izrucili a tako samo zivi tu, zivi tamo...dovoljno da nasi tzv antifasisti Mesic i kompanija i Pusic da divanu kako je Republika Hrvatska fasisticka tvorevina. Ako taj lik zivi u Hrvatskoj izrucite ga a ne zivi tu...zivi tamo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije