Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigla zima

Vozači, oprez! Snijeg u Lici i Gorskom kotaru

snijeg
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/4
25.11.2013.
u 08:16

Iz DHMZ-a upozoravaju kako će do četvrtka u Hrvatskoj prevladavati hladno s jakom burom i s olujnim, a podno Velebita i orkanskim udarima

Snježne pahulje zabijelile su danas Gorski kotar i Liku. Kako javlja HAK, snijega ima na dionicama autocesta A1 između čvora Bosiljevo i tunela Sveti Rok te A6 Rijeka-Zagreb, između Ravne Gore i Bosiljeva. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme, da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Iz DHMZ-a upozoravaju kako će do četvrtka u Hrvatskoj prevladavati hladno s jakom burom s olujnim, a podno Velebita i orkanskim udarima. Mjestimice će biti malo kiše, a može biti i malo snijega. U unutrašnjosti se tako u sljedećih nekoliko dana očekuje jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar uz mogućnost stvaranja tanjeg snježnog pokrivača. Od četvrtka bi vjetar trebao oslabiti.

Na istoku Slavonije jutros je počeo padati sitan i rijedak snijeg pomiješan s kišom koji ne ostaje na tlu. Susnježica je praćena jakim vjetrom, što pojačava osjećaj hladnoće iako je temperatura 4 stupnja iznad nule. Budući da kiša prestaje, a sitan snijeg postaje sve gušći i dalje pada, može se ostvariti prognoza meteorologa kako će do kraja dana na istoku Slavonije snijeg stvoriti pokrivač i do četiri centimetra. Južnije, prema Županji i Savi, snježni pokrivač mogao bi biti i koji centimetar deblji.

Za sada nema poteškoća na prometnicama, osim što je kolnik vlažan pa prometna policija upozorava vozače da održavaju propisni razmak između vozila.

Poteškoća imaju pješaci jer je teško držati otvoreni kišobran po jakom vjetru.

>> Stiže prava zima, u noći na ponedjeljak snijeg!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije