Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad temperature

Hoće li nam se u petak vratiti snijeg?

snijeg
Foto: Tin Juginović/Crometeo
1/6
28.01.2015.
u 09:42

Snijeg je padao na višim dijelovima Čiova te je zabijelio Vidovu Goru na Braču

Portal vrijeme.net piše da bi u petak u gorju moglo pasti desetak centimetara novog snijega, a u nizinama unutrašnjosti, većinom krajem dana, manje od pet centimetara. Snijeg bi mogao u nizinama padati i u noći sa subote na nedjelju.

Najavljuju da će se u noći na petak brzo premještati frontalni poremećaj, koji će u većem dijelu Hrvatske donijeti oborine i manje zahladnjenje.

"Na Jadranu će padati kiša, pri čemu mjestimice u Dalmaciji može biti i obilnijih pljuskova. Temperature iznad 600 m nadmorske visine bit će uglavnom negativne pa u višem gorju očekujemo snijeg. U nizinama unutrašnjosti zadržat će se relativno toplo pa malo snijega može biti uglavnom krajem dana i to većinom u sjeverozapadnim i sjevernim krajevima", piše vrijeme.net te dodaju kako ne očekuju nikakve ekstremne događaje.

Snijeg u Dalmaciji

Snijeg je tijekom prošle noći padao u Dalmaciji, a zabijelili su se i dijelovi Brača, piše Crometeo. Visinska ciklona koja se premještala preko našeg područja donijela je naoblačenje i pad temperatura s burom. Tijekom večer slab je snijeg počeo padati na području između Sinja i Imotskog, a od oko 21 sat padao je i na Kozjaku te Mosoru sve do 200 metara nadmorske visine.

Na području od Trogira do Omiša uz obalu je padala slaba kiša, ali je bura povremeno nosila susnježicu sve do mora. Na Dubcima i Brelima je oko 22 sata također bilo slabog snijega.

Snijeg je padao na višim dijelovima Čiova te je zabijelio Vidovu Goru na Braču, dok je u Zagvozdu palo 5 centimetara.

>>Prognoza Zorana Vakule: Boli glava, boli duša...

Komentara 1

DB
db123
13:45 28.01.2015.

Nek. Malo dalmatinosi odbacuju snjeg da se nesmrznu , brzo ce doci lito i. Evo. Fljaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije