Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijeme

Snijeg pada u Gorskom kotaru, zbog jakog vjetra prekinute neke katamaranske linije

Snijeg
Foto: Goran KovačićPIXSELL
1/5
13.02.2016.
u 09:11

Najviša temperatura od 5 do 10 na kopnu te između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva na Jadranu.

Prijepodne nas očekuje većinom oblačno vrijeme, povremeno s kišom, još samo ponegdje prolazno i sa snijegom, a na Jadranu su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Poslijepodne će biti uglavnom suho sa sunčanim razdobljima, a prema večeri sa zapada stiže novo naoblačenje s oborinama, javljaju prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda. 

Slab do umjeren jugoistočnjak postupno će okrenuti na sjeverozapadnjak. Na Jadranu umjeren i jak sjeverozapadnjak, mjestimice jugo prijepodne na jugu, a poslijepodne na sjeveru. Najviša temperatura od 5 do 10 na kopnu te između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva na Jadranu. 

Stanje na cestama

Snijeg pada u Gorskom kotaru, a slab mjestimice i u Lici. Zimski su uvjeti na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva te na staroj cesti kroz Gorski kotar (DC3) Zdihovo-Rijeka. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama. Autocesta A1 i državna cesta DC1 otvorene su za sve skupine vozila, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Mogući su odroni zemlje i kamenja duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

 Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru.

 Zimski su uvjeti i u zaleđu Novog Vinodolskog na ŽC Bribir-Lukovo, ŽC Bater-Breze-Stalak i ŽC Krmpote-Alan.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba i zbog sanacije odrona, iza vijadukta Bukovo, u smjeru Rijeke vozi se usporeno, jednim trakom. 

Jak vjetar povremeno puše na dionici Kikovica-Bosiljevo 2.

Do 24. veljače zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 tona.

Zbog jakog vjetra u prekidu je trajektna linija Drvenik-Sućuraj. U prekidu su i katamaranske linije Rijeka-Mali Lošinj; Rijeka-Rab-Novalja; Ubli- Vela Luka-Hvar-Split; Korčula-Hvar-Split i Vis-Split Ist - Zapuntel - Brgulje - Molat - Zadar.

U prekidu je i  brodska linija Mali Lošinj - Unije - Susak. 

 

Komentara 2

Avatar maxist
maxist
10:46 13.02.2016.

Ovdje -užas-ne ići nikuda a otvorite HAK kamere ili live cam hr i vedro sunčano , cesta suha-crna od Karlovca do Trsata...........?

Avatar gusjenica
gusjenica
10:34 13.02.2016.

Saznali smo da se zapalio hotel u izgradnji negdje u Aziji i da je klokanica noćas dobila dvojke u centralnoj Australiji ali.......da je noćas kroz Mali Lošinj prošla pijavica i učinila štetu.....e to je već problem saznati i objaviti. Toliko o novinarstvu za koje više ne treba fakultet jer svi znamo vrtiti po internetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije