Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigla zima

Snijeg na A1 usporio promet. Evo kakvo nas vrijeme očekuje ovog vikenda

Snijeg u Velikoj Gorici
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/2
12.11.2016.
u 09:51

Zbog snijega na autocesti A1 između vijadukta Krajine i tunela Mala Kapela te čvora Gospić i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine.

Sredozemna ciklona još je jučer donijela promjenu u vremenskim (ne) prilikama, a na dijelovima otoka Krka padala je jaka tuča.

Kiša, pljuskovi i grmljavine prevladavali su jučer, a snijeg pada i Lici i u Gorskom Kotaru. Za sav promet zbog zimskih uvjeta zatvorena je županijska cesta ŽC5199 Šušanj-Štirovača.

Zbog snijega na autocesti A1 između vijadukta Krajine i tunela Mala Kapela te čvora Gospić i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine.

Mokri su i skliski kolnici od kiše u većem dijelu zemlje, a Gorskom kotaru i Lici mjestimice pada snijeg. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na dionicama Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Vrijeme danas

I danas će biti oblačno i kišovito te vjetrovito, javlja Hrvatski hidrometeorološki zavod. U gorskim područjima snijeg, a u nižim predjelima mjestimice susnježica, dok će u Dalmaciji biti pljuskova s grmljavinom, lokalno moguće izraženijih. Poslijepodne i navečer očekuje se postupni prestanak oborine i djelomično razvedravanje, najprije na Jadranu i u zapadnimpodručjima. U većem dijelu unutrašnjosti puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu jaka, na udare i olujna bura, a u Dalmaciji i Slavoniji jugozapadnjak u okretanju na sjeverozapadnjak. Temperatura zraka na kopnu od 3 do 8, u gorju od -2 do 3, a na Jadranuizmeđu 10 i 15 °C. Navečer osjetno zahladnjenje, osobito u unutrašnjosti

Vrijeme sutra

Meteorolozi predviđaju djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku. U noći i rano ujutro na krajnjem jugu još je moguće malo kiše, na istoku i snijega, a drugdje u unutrašnjosti mjestimice mraz, lokalno u središnjim dijelovima i magla. Vjetar na kopnu većinom slab, samo u Slavoniji umjeren i još prijepodne jak sjeverozapadnjak, a na Jadranu umjerena, u prvom dijelu dana mjestimice jaka bura. Ujutro osjetno hladnije, na kopnu temperatura zraka između -6 i -1, na Jadranu od 3 do 8, a najviša dnevna od 1 do 6 na kopnu te od 8 do 13 °C na obali i otocima.

>>Snijeg pao u Gorskom kotoru: na ovim cestama morate imati zimsku opremu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije