Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena vremena

Snažno nevrijeme s tučom pogodilo Dalmaciju

kiša
Foto: Čitatelj
1/2
01.04.2015.
u 16:01

Najjače je djelovala na vrijeme u srednjoj Dalmaciji i to na području od Benkovca do Makarske

Grmljavinsko nevrijeme s tučom pogodilo je srednju Dalmaciju, javlja Dalmacija News. Za prolaznu promjenu vremena, zaslužna je fronta koja je preko Dalmacije prelazila u ranim poslijepodnevnim satima.

Ista ciklona koja je sjevernoj Europi donijela olujno nevrijeme zadnjih dana, pružila je svoj utjecaj sve do našeg područja tijekom srijede. Za prolaznu promjenu vremena zaslužna je fronta koja je preko Dalmacije prelazila u ranim poslijepodnevnim satima.

Najjače je djelovala na vrijeme u srednjoj Dalmaciji i to na području od Benkovca do Makarske.

Uz kišu, ponegdje je padala i jača tuča, praćena jakom grmljavinom. Neverin je bio praćen i izraženim padom temperature zraka, pa su se temperature za vrijeme nevremena spustile za 5 pa čak i 10 Celzijevih stupnjeva. Primjerice, na postaji Spinut u Splitu oko 11 sati zabilježeno je 18 stupnjeva, a iza 14 sati samo 10. Nešto prije 15 sati u višim predjelima Biokova je kiša prešla u snijeg. Nevrijeme se potom proširilo na južne dijelove otoka Brača i na šire makarsko područje, a u sljedećim satima će se premještati prema južnoj Dalmaciji.

>> U subotu u višem gorju moguć snijeg

Ključne riječi

Komentara 2

AN
anticenzura
16:18 01.04.2015.

Video se uklapa u text, nema sta.

BI
billynik
16:30 01.04.2015.

I za ovo su krivi Mamić i Šuker.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije