Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bura na Prisavlju

Smrtić prijavio Sauchu, koji tvrdi: Nikada nisam zvao Smrtića

'20.04.2013., Zagreb - U Hrvatskoje se i ove godine odrzava akcija Zelena cistka. Premijer Zoran Milanovic i clanovi Vlade RH cistili su divlje odlagaliste otpada na krizanju Novoseleckog puta i Brano
Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
1/3
04.06.2013.
u 19:14

Dnevnik 2 i Dnevnik 3 vodit će isti voditelj. U tome će se izmjenjivati Đ. Drobac, M. Kasapović, T. Šimurina, a četvrti će se uskoro izabrati

Burni se dani na HTV-u nastavljaju. Prošlog je tjedna, neslužbeno se doznaje, gostovanje PR stručnjaka Bože Skoke u Dnevniku 3, koji je uređivao i vodio Damir Smrtić, izazvalo ljutnju šefa premijerova kabineta Tomislava Sauche. Skoko je, naime, Smrtiću prilično kritički govorio o pripremi svečanog programa kojim će Hrvatska obilježiti ulazak u EU, što je očito pogodilo Sauchu, te je on, kako se može čuti, Smrtića verbalno napao. Smrtić je o svemu sastavio službeni izvještaj koji je uputio nadređenima.

Kad smo u utorak krenuli provjeravati sve navedeno, na HTV-u nitko od spomenutih i odgovornih nije htio ni zucnuti. Smrtić je samo kratko rekao da ništa ne smije reći, a v.d. urednika Informativnog programa Nikola Kristić, ne želeći također ništa reći, uputio nas je na prisavsku glasnogovorničku službu. Iz nje su o tom slučaju kazali da se “svi eventualni problemi moraju rješavati unutar kuće u skladu s Etičkim kodeksom”. Saucha je na pitanje je li sve navedeno istina odgovorio:

 – Jedino što vam mogu reći jest da gospodina Smrtića nikada nisam zvao. Smrtić je tijekom prvog kruga lokalnih izbora vodio HTV-ovu izbornu emisiju kojom je, zbog objave anketa, prekršena izborna šutnja pet minuta prije kraja glasovanja.

No, nije to sve. U Informativnom programu HTV-a nastavljaju se i uredničke te voditeljske rošade. Od preksinoć voditelj središnjeg Dnevnika HTV-a, onog u 19.30 sati, vodit će i nešto kasniji Dnevnik 3. Tako će odsad u vođenju obiju emisija izmjenjivati Morana Kasapović, Tina Šimurina i Đurica Drobac koji se opet vratio u ekipu Dnevnika. Njima će se pridružiti još jedan voditelj, tako da će svatko od njih u jednom danu voditi oba Dnevnika.

 – Riječ je o reorganizaciji u funkcioniranju dnevnog programa. Intencija je smanjiti broj voditelja i urednika te s etabliranim novinarima reporterskim doprinosom pojačati Dnevnik. Želja je vratiti vjerodostojnost i profesionalniji pristup. Voditelj je više orijentiran prezentaciji, a puno jaču ulogu dobivaju urednici Dnevnika 2 i Dnevnika 3 – rekli su na HRT-u.

 Mada je rečeno da će dosadašnji voditelji Dnevnika 3, Tončica Čeljuska, Tatjana Munižaba i Damir Smrtić, raditi dalje kao suurednici obaju Dnevnika, čuje se da njih ipak nema u uredničkim rasporedima za iduća dva tjedna. Ni Petar Štefanić neće uređivati i voditi preostala tri Spektra, nego će to odraditi Petar Vlahov.

>>Maestro Nikša Bareza i Simfonijski orkestr HRT-a

Komentara 2

DH
dalibor.hren
14:49 10.02.2017.

Sad se je Saucha odljutio i ohladio. Remetinec ima čudnu moć!

MA
maki57
18:34 10.02.2017.

Vidi lika.,.cudo da mu vrabac nije napravio gnjezdo u ustima...sav vazan laufa svijetom otvorenih usta..bog mu nije ravan...remetinac ce ga spustiti na zemlju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije