Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Troškovi

Smještaj u hotelu Westin Amerikanci platili 8858 dolara

25.11.2015., Zagreb - Regionalni sastanak procesa Brdo-Brijuni koji okuplja celnike zemalja jugoistocne Europe u Uredu predsjednice Republike Hrvatske na Pantovcaku. Sastanku, koji organiziraju predsjednici Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarovic i Slovenije Bo
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/5
27.11.2015.
u 12:56

Na Bidenovu posjetu najviše su zaradili iznajmljivači vozila, oko 13.000 dolara, a ugovor s T-comom bio je vrijedan 11.037 dolara

Od posjeta američkog potpredsjednika Joea Bidena Hrvatskoj najviše su profitirali iznajmljivači vozila. Najveći dio troškova odnosio se na prijevoz, potom na telekomunikacijske usluge te na hotelski smještaj. Iščitava se to iz ugovora koje je objavila američka administracija.

State Department je preko veleposlanstva u Hrvatskoj sklopio ugovore za unajmljivanje vozila s pet domaćih tvrtki, među kojima su i Atlas te Fleet rent-a-car. Prvi su ugovori sklopljeni sredinom mjeseca i vrijedni su više od 77 tisuća dolara. No nekoliko dana prije posjeta potpredsjednika, neki od ugovora su promijenjeni, no nije jasno odnosi li se vrijednost novih ugovora – 13 tisuća dolara – na zakup dodatnih ili otkazivanje već unajmljenih vozila. U koloni vozila koja je u srijedu pratila potpredsjednika Joea Bidena nalazilo se čak 40 vozila, što je premašilo i kolonu za posjeta Georgea Busha prije sedam godina, kad ih je bilo 25. Nešto manje od zakupa vozila – 11.037 dolara – vrijedio je ugovor s T-comom za telekomunikacijske usluge, dok je smještaj u zagrebačkom hotelu Westin u Zagrebu plaćen 8858 dolara.

Američki je potpredsjednik u srijedu stigao u Zagreb sa suprugom Jill i, kako se doznaje, unucima. Obitelj Biden iz Zagreba je nastavila put prema Rimu, gdje se jučer, na američki praznik Dan zahvalnosti, potpredsjednik SAD-a sastao s talijanskim premijerom Matteom Renzijem.

No ovo je putovanje za obitelj Biden imalo posebno značenje. Prvi put u 40 godina Bidenovi su prekinuli tradiciju proslave američkog Dana zahvalnosti na druženju na otoku Nantucket, a razlog je vrlo intiman. Osam mjeseci od smrti najstarijeg sina Josepha Beaua Bidena, koji je preminuo u 46. godini, njegov otac, otkrio je, nema snage za obiteljsko okupljanje na starome mjestu, već su odlučili blagdan provesti u inozemstvu. 

>> Joe Biden ruši ruski i islamski utjecaj u jugoistočnoj Europi

>> Joe Biden u Zagrebu: Nova šansa za Hrvatsku

Komentara 4

Avatar imotska115
imotska115
13:38 27.11.2015.

Dali ce se moci vratit doma od velikog troska, kakva glupost stavljat u novine 8 tisuca dolara za Americku delegaciju.

OK
okus
13:14 27.11.2015.

Lova lova .... dabogda crkli s lovom.

DH
dalibor.hren
14:49 27.11.2015.

Kaj ste rekli, tko je platio troškove?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije