Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije za sve isto

Smjenski rad i novi kolektivni ugovor smanjili plaće u bolnicama

liječnici
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
19.02.2014.
u 14:45

Ministar Rajko Ostojić prošlog je mjeseca i najavio da će troškovi plaća pasti na isplati u veljači

Nakon što je proteklih mjeseci bilo problema s plaćama u zdravstvu jer klinički bolnički centri nikako nisu uspijevali isplatiti ih uz pomoć centralnog obračuna plaća, a u siječnju je masa plaća osjetno narasla, čini se da je isplata u veljači dovedena u red. Sindikatima se nitko nije žalio, a u Ministarstvu zdravlja kažu da su plaće za siječanj u svih pet KBC-a isplaćene u petak 14. veljače i ponedjeljak 17. veljače 2014. uz pomoć centralnog obračuna plaća.

– U proteklih mjesec dana sve zdravstvene ustanove uključene u COP i Fina poduzele su važne korake u unapređenju sustava COP-a i rješavanju problema koji su se javljali prethodnih mjeseci. Na plaći za siječanj 2014. u pet KBC-a vidljiv je pad troškova za plaće u odnosu na prosinac 2013., što je posljedica, kako smo i najavljivali, postupnog uvođenja nove organizacije rada, prije svega smjenskog rada te primjene novog kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja – rekli su u Ministarstvu.

Izdaci za siječanjske plaće i u KBC-u Osijek manji su za milijun kuna, u KBC-u “Sestre milosrdnice” za 850 tisuća kuna, a u KBC-u Rijeka za 600 tisuća kuna.

Podaci govore da je u KBC-u Rijeka, gdje je u cijelosti uveden smjenski rad, udio prekovremenog rada u ukupnim troškovima za plaće smanjen sa 21 na 13 posto.

>>Prava pacijenata: Zagrepčani se najviše žale na HZZO, te stručnost i etičnost liječnika

Komentara 1

NV
novo vriijeme
16:28 19.02.2014.

Glavno da si smanjio davanje za zdravstvo za 2%, time smo uštedjeli za 20tak lijepih autića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije