Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezadovoljni sukobom

Saborski Klub SDP-a podržat će Milanovića u smjeni Linića

Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
06.05.2014.
u 10:48

U razgovoru s čelnim ljudima vladajuće stranke mogli smo čuti procjene da će se negativna atmosfera iz Vlade, nastala zbog sukoba unutar Ministarstva financija, sada preseliti u Sabor

Saborski Klub SDP-a podržat će premijera Zorana Milanovića u smjeni Slavka Linića.

Naime, tako tvrde visokopozicionirani SDP-ovci koji obnašaju ključne funkcije u izvršnoj vlasti. Procedura smjene ministra je obrnuta od imenovanja, što znači da premijer, kao mandatar, mora Odboru za ustav, poslovnik i politički sustav predložiti smjenu ministra financija Slavka Linića. Odbor raspravlja tek prijedlog i onda on ide na plenarnu sjednicu na glasanje. Premda je u SDP-u došlo do većeg nezadovoljstva i polarizacije oko Linića, procjena je da neće biti većih trzavica prije Europskih izbora.

Negativna atmosfera iz Vlade preselit će se u Sabor

Jedan od naših sugovornika naglašava kako je Linić i sam izjavio da će se suzdržati dok ne prođu izbori. U razgovoru s čelnim ljudima vladajuće stranke mogli smo čuti procjene da će se negativna atmosfera iz Vlade, nastala zbog sukoba unutar Ministarstva financija, sada preseliti u Sabor. Stvar je u tome da u Klub SDP-a dolaze glavni akteri te afere, dojučerašnja šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec, koja se tamo povukla nakon što je USKOK protiv nje otvorio istragu te smijenjeni ministar financija Slavko Linić.

U SDP-u su vrlo nezadovoljni zbog tenzija koje su već dulje vrijeme vladale između premijera i ministra financija, a posebno zbog toga što se sukob i obračun odvija preko medija. Smatraju da to jako šteti Vladi i njihovoj stranci i da će imati negativne posljedice po rezultate na Europskim izborima.

Iako će formalno podržati predsjednika stranke i premijera, neki visokopozicionirani članovi stranke smatraju da Milanović ne postupa dobro, a posebno mu ne daju za pravo kada uspoređuje Marinu Lovrić Merzel i Linića u slučaju predstečajne nagodbe za Spačvu. Prema je u jednim i drugom slučaju sporna procjena zemljišta naglašavaju da je Lovrić Merzel u istražnom zatvoru i da se protiv nje vodi kazneni postupak, dok je u slučaju predstečajne nagodbe za Spačvu, zbog koje Linić leti iz Vlade, sud potvrdio procjenu zemljišta koje je sporno premijeru.

>>Milanović smijenio ministra Linića!

>>Može li ova vlada ponuditi išta osim spletki

>>USKOK istražuje, Linić tvrdi da je spasio Spačvu

Komentara 22

LE
lea3010
11:23 06.05.2014.

A kad Linić progovoriiiiiiiiiiiiiiiii uhuhuhuuuuuu biti će kirvaja :D Uh, nastavak pogledajte u sljedećoj epizodi! Jedva čekam :)

CB
Conan Barbarin
10:55 06.05.2014.

odlazak i linića i milanovića bi bila najbolja opcija za hrvatsku

EL
Ela25
11:30 06.05.2014.

Želimo ostavku kompletne Vlade!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije