Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak smjena

Smijenjen šef PNUSKOK-a Mario Bertina. Milanović: To je navodno moj prijatelj kojem se ne mogu sjetiti imena

mario bertina
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
15.03.2016.
u 10:56

Posljednja afera u kojoj se Bertina spominjao je navodno praćenje čelnika MOST-a Bože Petrova.

Nastavljaju se smjene, a posljednji u nizu je Mario Bertina, šef Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) o čemu je Večernji list dobio neslužbenu potvrdu.

Posljednja afera u kojoj se Bertina spominjao je navodno praćenje čelnika MOST-a Bože Petrova. Lani u rujnu otkriveno je i da je Slavko Linić ipak bio pod istragom PNUSKOK-a, unatoč tomu što je saborski Odbor za nacionalnu sigurnost prošlo ljeto većinom glasova donio zaključak da Linić nije bio praćen. 

Predsjednik SDP-a i bivši premijer Zoran Milanović novinarima je danas u Saboru komentirao smjenu šefa PNUSKOK-a Maria Bertine te dodao kako je pravo svake vlasti da kadrovira.

- To je navodno moj prijatelj kojem se ne mogu sjetiti imena. Kako se zove taj čovjek, nisam ga nikad vidio. Nisam ga imenovao niti ću ga smjenjivati, i neka imenuju koga hoće – kaže Milanović, a na pitanje smatra li smjenu opravdanom, odgovora kako ne zna.

- To je na neki način pravo, isto kao što je pravo da smijene Lozančića, ali vidim da se ne mogu dogovoriti. Neću ja sad zamjerati, neka mijenjaju, neka rade, neka vode državu, neka rade posao. Ali vidim čime se bave, bave se kao Vučić i Dačić u Srbiji prije pet-godina, šest godina preslaguju tajne službe i policiju. To nije država. Odnosno nije samo to država, država je puno više od toga – poručio je Milanović

>> Grmoja o priopćenju USKOK-a da Petrov nije praćen: 'Rezultati izvida su očekivani'

>> Linić je ipak bio pod istragom

Komentara 40

BE
berogrga
11:10 15.03.2016.

Bravo, tom Bertini je bio posao štititi i zataškavati mutne poslove braće Milanović te istraživati, prisluškivati i preko partijskih medija napadati sve koji su Milanoviću trn u oku. Nadam se da se napokon Milanovićeva piramida urušava i da će profesionalna policija, dorh i uskok napokon istražiti sve mutne poslove braće Milanović i ekipe oko njih.

BK
branko-kockica
11:03 15.03.2016.

Sramotno da se smjenjuje lik koji je uspješno razotkrio nula slučajeva korupcije i organiziranog kriminala.

AJ
ajmo
11:09 15.03.2016.

Bravo Vlaho Orepić konaćno se kreče .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije