Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božo Petrov

Smanjenje PDV-a u ovom trenutku izazvalo bi kaos u proračunu

 Bozo Petrov i kandidati Mosta nezavisnih lista za 5. izbornu jedinicu u sklopu predizborne kampanje druzili se s gradjanima u Pozegi
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/6
27.08.2016.
u 19:40

Prema njegovim riječima, PDV će se smanjiti kada se pojača izvoz i kada se Hrvatska gospodarski pokrene, a to se može očekivati u roku od tri godine

Svi koji govore da će odmah sutra smanjiti PDV obmanjuju javnost i oni to jako dobro znaju – rekao je potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov neposredno uoči današnjeg (subota) druženja s građanima u Slavonskom Brodu. On je pojasnio kako je PDV u ovom trenutku jamac stabilnosti proračuna i ne može se mijenjati, jer bi se time napravio kaos.

Prema njegovim riječima, PDV će se smanjiti kada se pojača izvoz i kada se Hrvatska gospodarski pokrene, a to se može očekivati u roku od tri godine.

- Najbitnije je smanjiti porez na dobit s 20 na 17 posto i svake godine povećavati za 100 kuna neoprezivi dio dohotka. To su promjene koje će povećati osobnu potrošnju i investicije te potaknuti gospodarski razvoj – rekao je Petrov.

Na novinarsku konstataciju kako se čini da Most u ovoj kampanji mnogo manje inzistira na reformi javne uprave i samopurave, što mi je prije bila ključna poruka, Petrov je odgovorio kako kod njih u tom smislu nema nikakve promjene i kako oni to uzimaju zdravo za gotovo.

Analiza je, kaže, pokazala da je postojeće stanje neodrživo i da je reustroj nužan. - Dosadašnji ustroj lokalne samouprave služio je samo kao stranačka baza za dizanje ruku HDZ-u i SDP-u. Naš je cilj da se financijska sredstva koja su odlazila za plaće tih uhljeba preusmjere za potrebe građana koje žive u tim naseljima – istaknuo je Petrov.

Upitan da prokomentira najnovije istupe šefa SDP-a Zorana Milanovića koji su naišli na oštre reakcije u Srbiji, Petrov je odgovorio kako Hrvatska treba imati čvrst i jasan stav po pitanju branitelja i srpskog zakona o univerzalnoj jurisdikciji, za koji je poručio kako apsolutno nikada neće proći.

- Ono sa čime se ne slažem je Milanovićeva huškačka retorika. Mislim da ona nije primjerena i da se to može reći na puno ljepši i normalniji način. Dizanje tenzija ruši stabilnost i sigurnost zemlje, a onda slabe i gospodarske grane koje o tome ovise - istaknuo je prvi čovjek Mosta.

Govoreći o najavi mogućeg novog migrantskog vala, Petrov je rekao da takva mogućnost postoji i ne smije se isključiti, a ukoliko do njega dođe, Hrvatska će ga rješavati na isti način kao i prošli put. Dodao je, međutim, kako postoje i mjere kojima se neke stvari mogu spriječiti i prevenirati, ne precizirajući pritom na što je konkretno mislio.

- Mislim da ne treba podizati ograde i žice. Prije samo dvadesetak godina i našu je zemlju zadesila slična sudbina, tražili smo pomoć i dobili smo je. Mislim da takvu pomoć i mi trebamo dati drugima. Hrvatska treba zaštititi svoje interese, ali s druge strane trebamo pokazati da smo solidarni kao društvo – poručio je Petrov.

Svoje mišljenje o možebitnoj novoj izbjegličkoj krizi iznio je i Mostov kandidat u 5. izbornoj jedinici Nizar Shoukry, liječnik podrijetlom iz Sirije koji godinama živi u Hrvatskoj i kojemu je za iskazanu humanost u pomaganju izbjeglicama dodijeljeno priznanje "Ponos Hrvatske" za 2015. godinu.

- Od prvog sam dana bio uključen u rješavanje izbjegličke krize i osobno sam se uvjerio kako je Hrvatska širokih ruku i otvorena srca primila taj prvi izbjeglički val. Sami izbjeglice potvrdili su mi da su na najljepši i najhumaniji način na cijeloj svojoj ruti dočekani upravo u Hrvatskoj. Dokazali smo da smo humani i nema razloga da tako ne bude i ovaj put – rekao je Shoukry. 

>> Petrov: Moguće je da HDZ i SDP sastave Vladu, ali ne zato što vole Hrvatsku, nego da maknu Most

Komentara 11

Avatar majmunranko
majmunranko
19:47 27.08.2016.

Božo, gdje vam je nestala ona vlada stručnjaka na kojoj ste prošli puta inzistirali? Gdje vam je nestao nestranački premijer zbog kojeg ste prošli put davali ultimatume? Što se točno dogodilo u zadnjih osam mjeseci u kojima ste prošli put od ultimatuma da vlada bude vlada stručnjaka na čelu s nestranačkim premijerom, do ultimatuma da to sada bude vlada nestručnjaka na čelu s tobom, seoskim psihijatrom koji nema pojma o ničemu i kojem je vrhunac znanja u gospodarstvu da sebi smanji plaću na dva mjeseca, a onda si ju ponovno podigne? Što ti to točno, kao seoski psihijatar i neuspješni gradonačelnik znaš o PDV-u, proračunu i makroekonomiji?

77
777CRO
19:55 27.08.2016.

Ovaj mali mesicevih pionir je čudo od djeteta ... Prvo je htio ukinuti demokraciju tj HDZ stranku hrvatskog naroda i sdp cetnicku komunističku partiju sboliranih zajedno u neku njemu i Mesiću novu drzavu ... Sada je protiv samog sebe ili ... Ko zna sta mu partijaši uradiše ... Sdp pokvareni proizvod - most. Hrvati ga kupise ali rok trajanja je istekao !!!

AU
aunick
02:41 28.08.2016.

Evoga, mali psihic strucnjak za ekonomiju, ustvari on i Grmoja strucnjaci za sve. Vi ste iz grma izletili i svojim populizmom zamutili i ulovili sto ste ulovili. Vasi biraci za cudo jos uvijek citaju i sta Petrina kazuje o vitezu Bozi i ostalima. Bozo, izgleda da je Petrina najbolje sto je tvoja skupina iznjedrila. Prica vam je istrosena a nova nije uvjerljiva. Uhvati se svoje struke. Ocekivao sam da ces makar Milanovica proanalizirati koristeci nesto od svoje profesije ali izgleda da ni u tome nisi jak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije