Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sindikat Preporod

'Smanje plaća bilo bi dodatno obezvrjeđivanje učitelja i nastavnika'

Željko Stipić, sindikat Preporod
Tomislav Miletic/PIXSELL
02.09.2014.
u 14:38

Stipić je podsjetio da su dijelu zaposlenih u školstvu posljednje dvije godine primanja već smanjena za više od 20 posto

- Ukidanjem ili smanjenjem dodataka na plaće učitelja ne može se spasiti državni proračun, time će se dodatno obezvrijediti učiteljski i nastavnički posao- poručio je u utorak iz Rijeke Željko Stipić, predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod, reagirajući na izjave ministra Borisa Lalovca i aktualne medijske napise o velikim proračunskim izdacima zbog dodataka na plaće u javnom sektoru.

Ipak ga, rekao je, ohrabruju izjave resornog ministra Vedrana Mornara da u proračunu njegova ministarstva nema prostora za uštede. Stipić je podsjetio da su dijelu zaposlenih u školstvu posljednje dvije godine primanja već smanjena za više od 20 posto, smatra da nova smanjenja nisu moguća, a usto , dodatke dobiva tek 10 do 15 posto učitelja i nastavnika, što je u masi plaća mali iznos.

>>Ministar Mornar: U proračunu nema dovoljno novca za naše potrebe

>>Sindikati se neće odreći ni jedne lipe

Komentara 11

HR
hrxxx111
16:08 02.09.2014.

nek prvo ukinu sve povlastice i place saborskim zastupnicima, prepolove place u ministarstvima, predsjedniku i ekipi oko njega. Nakon toga mogu rezati malim ljudima

19
1995josip
16:11 02.09.2014.

Bili ste oduševljeni kukuriku kokošinjcem a sada cvilite , djecu u školi ste pitali za koga su tate i mame glasali , a sada ti simpatizeri stranke SDP najviše cvile .

PA
pancake
14:48 02.09.2014.

neka počnu smanjivati plaće u državni, a ne samo javnim tvrtkama: Hrvatske Vode, Hrvatske Šume, HEP...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije