Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U privatne svrhe

Službeni vozači vozili mesare na svinjokolju

Milan Bandić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
23.10.2014.
u 16:27

Atletičarku Sandru Perković vozili su iz Medulina u Zagreb i natrag kako bi glasala o proračunu, dok su Milu Horvat vozili u Beč na liječenje

Kako su se službena vozila koristila u privatne svrhe, vidljivo je iz nekoliko primjera koje USKOK stavlja Bandiću na teret. U svim tim situacijama Bandić je od Mire Lace tražio da nekoj osobi u nekom vremenu na raspolaganje stavi automobil Grada Zagreba i službenog vozača. Nakon što bi ljudi, koji su bili Bandićevi prijatelji, poznanici, suradnici ili rodbina, bili odvezeni kamo je trebalo, vozačima su isplaćivane dnevnice i troškovi putovanja. Problem je u tome što je uglavnom bila riječ o ljudima koji ni na koji način nisu imali veze s Gradom Zagrebom ili Zagrebačkim holdingom pa USKOK Bandića zbog svega sumnjiči za trgovanje utjecajem.

Gradonačelnik je osumnjičen i da je službeno vozilo s vozačem na raspolaganje stavio svom šogoru Mili Macanu od 4. ožujka do 3. travnja 2014. Uz to, Macana je službeni vozač Grada Zagreba odvezao iz Zagreba u Poganu Vlaku u BiH, gdje živi. Osim Bandićeva šogora, službeno vozilo i vozač u Beč su vozili i Bandićevu tajnicu Mariju Cahariju, a možda je najbizarnija od svih takvih “usluga” ona iz studenog i prosinca 2013. kada su službeni vozači s dva službena vozila iz Zagreba u Poganu Vlaku odvezli ne samo gradonačelnika, nego i trojicu mesara. Svi oni išli su u rodno mjesto prvog čovjeka Zagreba na – svinjokolju. Službenim vozilom s vozačem koristila se i Dijana Muhović, koju su od listopada do prosinca 2013. vozili u Berlin i Tuzlu, a u njezinu slučaju zanimljivo je i da je ona jedna od onih čije je zapošljavanje sporno.

Da se nju zaposli u Zagrebačkom holdingu, od Bandića je zatražio Zdenko Antunović, a posao je na koncu, iako nije ispunjavala uvjete, dobila u podružnici Holdinga koja se bavi upravljanjem sportskim objektima. Inače, i Antunović je koristio službeno vozilo u privatne svrhe pa je tako cijela njegova obitelj jednom prigodom službenim vozilom putovala u Njemačku, a da nema srama, Antunović je pokazao i kada je po povratku tražio da mu se za taj put isplati dnevnica od oko 270 eura. Službenim vozilom koristile su se i Mila Horvat te Sandra Perković. Prvu su vozili u Beč na liječenje, a drugu iz Medulina u Zagreb na glasanje o proračunu.

>> Predloženo 270 svjedoka. Saslušani će biti i Mila Horvat, Sandra Perković, Davor Jelavić, Ivo Jelušić...

>> Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

>> Božo Barbarić: Raskrinkao narkomafiju u redovima istarske policije

Komentara 38

TB
Toni broo
16:45 23.10.2014.

Pišite ako se usudite o državnom avionu koji koristi Milanović u privatne svrhe, pišite ako se usudite o posjetama Rijeci svako malo državnim autima, (o tome bruji cijela Rijeka). Ovo za kaj se optužuje Bandića se može optužiti i Milanović, a Milanovićeva zlouporaba je 100 puta skuplja, ali nema istrage protv Milanovića jer su istrage u Hrvatskoj selektivne i naručene od onih koji drmaju i vladaju represivnim aparatom, ma staljinizam.

MA
maki
16:47 23.10.2014.

Joj koji smijeh, pa prozivali ste Bandara za miljarde, a sad ga optuzujete za 100 lirata goriva.Ocito ste nesposobni kad mu ne mozete naci nesto jace.

AU
autoritet
16:47 23.10.2014.

A premijer koji službenim zrakoplovom ide u ljubavničke izlete u Rijeku? To valjda nije zloporaba položaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije