Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEDOPUSTIVO'

Slovenski diplomati bijesni zbog Kraševih bombonijera koje im je darovalo hrvatsko veleposlanstvo: 'To je provokacija'

Pozdrav iz Hrvatske
Foto: Kraš
1/3
20.12.2016.
u 10:09

Slovensko inoministarstvo bombonijere je vratilo hrvatskom veleposlanstvu, i to u vrećicama s natpisom ''I Feel Slovenia''

Popularne Kraševe bombonijere koje je hrvatsko veleposlanstvo u Sloveniji za blagdane darovalo zaposlenicima slovenskog ministarstva vanjskih poslova i drugih državnih tijela ocijenjene su kao – provokacija.

Kako piše Dnevnik.si, riječ je o bombonijeri Pozdrav iz Hrvatske na čijem se omotu nalazi reljefna karta Hrvatske. Sporna je granica sa Slovenijom, koja je na karti nacrtana po sredini Piranskog zaljeva, što inače zagovara hrvatska strana, a Slovenija osporava.

Neimenovani izvori ovaj su dar ocijenili kao "nedopustivu provokaciju", a slovensko inoministarstvo bombonijere je vratilo hrvatskom veleposlanstvu, i to u vrećicama s natpisom I Feel Slovenia. Slovenski diplomati, prema informacijama Dnevnika, ne razmišljaju o diplomatskoj noti jer ne žele zaoštravati situaciju.

>> EKSKLUZIVNO Pogledajte karte! Slovenci 1991. iscrtali granicu po sredini Piranskog zaljeva te Sv. Geru 'smjestili' u Hrvatsku!

>> Pravedno rješenje za Piranski zaljev moguće je samo na sudu u Hamburgu

Komentara 32

SI
sinisas3
10:30 20.12.2016.

Koja komedija! Slovenci odbili hrvatske čokolade, u Hrvatskoj isprike zbog srpske čokolade, u Srbiji sad odbijaju i hrvatske proizvode... To što su političari ovih zemalja u stanju napraviti, niti Bog dragi nebi popravio.

ZA
zardoz
10:30 20.12.2016.

Situacija je smješna, no teško ograničena geografskim položajem. Pa SAD su ratovale protiv Kube desetljećima, služeći se cigarama.

VU
vuky91
10:22 20.12.2016.

Nakon srpske čokoladice, dobili smo nastavak sa hrvatskom bombonjerom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije