navigacija Hrvatska 127
STROŽA KONTROLA

Ponovno gužve na granici sa Slovenijom, najduže čekanje na Bregani

Manje je vrijeme čekanja na prijelazu Macelj/Gruškovje i na prijelazima u Istri.

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Po podacima slovenske policije i u petak popodne zbog gušćeg prometa nastaju zastoji na većim graničnim prijelazima s Hrvatskom, na kojima s provodi striktnija kontrola u skladu sa schengenskom uredbom, javljaju slovenski mediji.

Prema podacima prometnih servisa, na ulaz u Sloveniju preko graničnog prijelaza Obrežje (Bregana) osobni automobili čekaju jedan sat i 15 minuta, dok je na istom prijelazu nastala kolona teretnih vozila od pet kilometara, koji čekaju na izlazak iz Slovenije.

Manje je vrijeme čekanja na prijelazu Macelj/Gruškovje i na prijelazima u Istri.

Slovenija zadnjih nekoliko tjedana ističe da čini što može da se promet u špicama preko vikenda smanji, ali da je dužna provoditi mjere nadzora schengenske granice kakve od nedavno vrijede na vanjskoj granici Schengena.

Ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je u četvrtak da je jedna njegova izjava od prije par mjeseci kako bi zbog neriješenog graničnog pitanja s Hrvatskom, koja odbija arbitražu na granici, u turističkoj sezoni moglo doći do napetosti koje ne bi koristile Hrvatskoj, u susjednoj državi zlorabljena i da gužve na graničnim prijelazima nemaju nikakve veze s tom njegovom izjavom u jednom intervju za Slovensku televiziju.

Reagirajući na pismo predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koje je ona u vezi s nastalim zastojima zadnjih tjedana uputila predsjednicima Europskog parlamenta, Europskog vijeća i Europske komisije, slovenski predsjednik Borut Pahor jučer je naglasio da poštivanje europske uredbe o granicama nema veze s arbitražom o granici i podržao vladu premijera Mire Cerara u njenom provođenju kako ne bi došlo do izbacivanja Slovenije iz Schengena.

Pahor se založio za održavanje dobrih odnosa i dijalog s Hrvatskom.

>> Slovenci upozorili: Rigoroznom kontrolom granice s Hrvatskom imat ćete velike gužve

>> Kako su hrvatski građani lakše ulazili u Sloveniju i EU dok nismo bili članica Unije? To je zaista apsurd!

Ocijeni:

1 2 3 4 5

2 (3 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

20
Registracija
 • Mirdaa Mirdaa

  21.04.2017 u 16:17h

  Interesantno kako novine rade hajku na sloveniju, ja vozim turisticki autobus, svaki dan na neumu cekam 1,5h na karasovicima 2 h na doljanima 2,5h,,a na tim granicama nema ni jednog slovenskog policajca,,samo hrvatski
  8 73% 3
 • mamazel

  21.04.2017 u 15:15h

  Ima li gužvi između Srbije i Mađarske - Nema.
  10 56% 8
 • hbhr hbhr

  21.04.2017 u 15:11h

  kupujmo hrvatsko
  7 64% 4
 • Dada24 Dada24

  21.04.2017 u 23:42h

  Jutros na Bregani cekalo se 2 i po sata
  0 0% 1
 • Ma nije to Ma nije to

  21.04.2017 u 23:23h

  Ja opremam 12 apartmana za sezonu. Bijah rezervirao sve gorenje spakere frizidere perilice nape i danas odustao. Imamo mi Koncar. Nije mi drago ali bojim se da slovenija ne propadne samo radi ovoga mojega otkazivanja. Mala je to ekonomska sila.
  1 50% 1
 • Blomberg Blomberg

  21.04.2017 u 20:49h

  Kako se taj Hrdjavec sad inati drzi se ha,ha propisa, no i tome ce doci kraj jer nije bas to tako ostro zbog Schengena koliko se tu ti kranjci inate. Sad bi im ja na moru dao malo po turu da vide kako je to.
  1 33% 2
Pregledaj sve komentare
Pogledajte još
prazna sabornica
PRIHVAĆENE IZMJENE ZAKONA

Ovakve scene iz Sabora odsad će se kažnjavati!